Emil Larmin paluu Pohjois-Amerikkaan lähestyy – Pittsburgh Penguinsin maalivahtitilanne myllerryksessä: ”Olen mennyt HPK:ssa lyhyessä ajassa enemmän eteenpäin”

2:53
HPK-vahti Emil Larmi odottaa kutsua takaisin Pohjois-Amerikkaan: "Tilanteet voivat muuttua nopeastikin"

Hämeenlinnan Pallokerho on saanut nauttia Pittsburgh Penguinsin organisaatiosta lainalla olevan Emil Larmin, 24, palveluista kahdeksan ottelun ajan. Huhut uuden kauden alkamisesta Pohjois-Amerikassa voimistuvat viikko viikolta, mutta maalivahti keskittyy käsillä olevaan hetkeen.

– Aika sekalaista viestiä on tullut siltä suunnalta. Tuskin ihan heti hypätään koneeseen, mutta tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Päivä kerrallaan. Siihen asti keskitytään omiin hommiin, Larmi kommentoi MTV Urheilulle.

Vaikka sarjan pohjalla olevan HPK:n kausi on ollut synkkä, 2,5 päästetyn maalin keskiarvolla esiintynyt Larmi on kokenut ajanjakson Suomessa arvokkaana.

– Kyllähän pelien pelaaminen on se juttu. Viime kausi oli rikkonainen eikä pelejä kertynyt hirveästi. Nyt olen nauttinut nimenomaan niistä, jos verrataan siihen, että makaisi vain hotellissa.

Viime kaudella Larmille kertyi pelejä kahdessa joukkueessa: AHL:ssä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa yhdeksän kappaletta sekä ECHL:ssä Wheeling Nailersissa 11 ottelua. Muistot eivät ole erityisen lämpöiset.

– Viime kauteni AHL:ssä oli niin hankala, että olen mennyt HPK:ssa lyhyessä ajassa enemmän eteenpäin kuin siellä koko kauden aikana.

– Koen, että Liigassa myös pusketaan pelaajia enemmän eteenpäin, kun taas siellä pelaajille annetaan mahdollisuus vain tavoitella omaa unelmaa ja nousua NHL:ään. Harjoittelemme esimerkiksi tällä hetkellä Liigassa paljon kovempaa kuin kertaakaan siellä, Larmi näkee.

Penguinsin maalivahtitilanne on kokenut muutoksia. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Matt Murray siirtyi lokakuun alussa Ottawa Senatorsiin. Uuden ykkösvahdin roolia sovitellaan kanadalaiselle Tristan Jarrylle, 25.

– Olen itse miettinyt tosi vähän, ketä maalivahteja Pittsburghissa on tiellä, ja mitä vaatisi päästä heidän edelleen. Koen, että ajattelutavan pitää lähteä siitä, mitä itse teen joka päivä. Se johtaa hyviin asioihin lopulta. Siellä on niin paljon muuttujia, joihin ei voi itse vaikuttaa. On keskityttävä niihin asioihin, joille voin tehdä jotain.

– Viime kaudella nähtiin, miten paljon muuttujia voi tulla. Jos alan miettimään niitä liikaa, minulta ainakin loppuu rusinasta potku kesken.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja