Suomalaisupseerin mukaan Venäjä tarvitsee lisää joukkoja jatkaakseen hyökkäystä: "Ukraina tekee ankaraa vastarintaa"

Tutkijaupseeri Antti Pihlajamaan arvion mukaan Venäjä tulee tarvitsemaan lisää joukkoja, mikäli se mielii edetä hyökkäyksessään.

– Näyttää siltä, että tämän päivän aikana Venäjän eteneminen kohti Kiovaa on ollut varsin hidasta. Ukraina on mitä ilmeisimmin pystynyt edelleen tekemään ankaraa vastarintaa, Pihlajamaa toteaa MTV Uutisten lähetyksessä.

– Venäjä ei ole saavuttanut kaikkia niitä tavoitteita, joita se on itselleen asettanut. Todennäköisesti se on odottanut hiukan nopeampaa etenemistä kohti Kiovaa. Venäjälle alku on ehkä ollut lievä pettymys, Pihlajamaa jatkaa.

Useat maat ovat päättäneet lähettää Ukrainalle aseellista apua – näiden joukossa on myös Saksa. Ukrainaan lähtee Saksasta pikatoimituksena 1 000 panssarintorjuntasinkoa ja 500 maasta ilmaan ammuttavaa Stringer-ohjusta. Hallituksen tiedottajan Steffen Heberstreitin mukaan aseet toimitetaan niin nopeasti kuin mahdollista.

– Ei tällaista toimitusta voi pitää mitenkään vähäpätöisenä. Se varmasti tukee Ukrainan kykyä puolustautua. Juuri tämäntyyppiset aseet kuluvat puolustustaistelussa jopa varsin nopeasti, Pihlajamaa toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat