Suomen armeijan vahvuudeksi laskettu aselaji auttaa Venäjää etenemään Itä-Ukrainassa "hitaasti, mutta tasaisesti"

Venäjän armeija on jatkanut Itä-Ukrainassa "hidasta, mutta tasaista" etenemistä Iziumin suunnalla. Syyksi katsotaan se, että Venäjä on keskittänyt enemmän ja enemmän tykistöä hyökkäyksiään tukemaan.

Viimeisen vuorokauden aikana Venäjä on onnistunut jälleen valloittamaan useita kyliä Iziumin suunnalta.

– Tämä hyökkäyssuunta vie Venäjän joukot pois päätavoitteistaan Donetskin ja Luhanskin alueilta, mutta he todennäköisesti aikovat kiertää Ukrainan puolustusasemat, arvioi sotia analysoiva amerikkalainen ajatushautomo Institute for the Study of War.

ISW katsoo etenemisten olevan todennäköisesti seurausta siitä, että Venäjä on keskittänyt enemmän ja enemmän tykistöä hyökkäyksiään tukemaan.

– Venäjän joukot etenevät suunnitelmallisesti useilla alueilla, mutta eivät ole saavuttaneet merkittäviä läpimurtoja, ISW kirjoittaa.

Tykistöä on pidetty myös lukuisissa kansainvälisissä arvioissa Suomen Puolustusvoimien suurena vahvuutena. Myös puhtaasti määrällisesti Suomen tykistökalusto on Länsi-Euroopan suurin, kirjoittaa Iltalehti.

Iso-Britannian puolustusmisterin Ben Wallacen mukaan on myös mahdollista, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tyytyy varmistamaan tähän mennessä aikaansaadut tulokset.

– Putin ei ole onnistunut saavuttamaan oikeastaan mitään tavoitteitaan, joten hän voi tavallaan pyrkiä linnoittautumaan ja kaivautumaan asemiinsa, kuten teki myös vuonna 2014, Wallace katsoo.

Lue myös:

    Uusimmat