Suomalaisten suosikkiauto kokee pian perusteellisen päivityksen: Tämä tiedetään uudesta Skoda Octaviasta

0:47
Skoda Octavia täyttää 60 vuotta.

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Skoda Octavia uudistuu juhlan kunniaksi. Auto paljastettaneen syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Skoda sai viime vuonna kaupaksi lähes 400 000 Octaviaa, mikä tekee kolmanteen sukupolveen ehtineestä mallista tsekkimerkin ylivoimaisesti suosituimman.

Octavian päivät alkavat kuitenkin olla luetut – siis nykyisen mallin osalta. Menestysreseptiä tuskin tullaan radikaalisti muuttamaan, mutta kokonaan uusi Octavia on joka tapauksessa tulossa tuotantoon vielä tämän vuoden aikana.

Tämä antaa jonkinlaista osviittaa myös uuden Octavian ensiesittelyn mahdollisesta ajankohdasta, joka saattaa hyvinkin olla Frankfurtin autonäyttely syyskuussa.

Uusi Octavia rakentuu samalle MQB-alustalle kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golfin kanssa. Auton akseliväli tuskin kasvaa nykyisestä, mutta ulkoasuun haettaneen terävämpää ilmettä hieman viistommalla kattolinjalla. On syytä olettaa etuvalojenkin omaksuvan Skodan uusimpien mallien tyylin.

Auton sisällä nähtäneen suurin loikka, sillä Skoda on jo pienempien malliensa osalta siirtynyt aavistuksen premium-tasoisempaan viimeistelyyn ja yksinkertaisempaan yleisilmeeseen. Esimerkiksi Scala ja Kamiq ovat sisältä vallan tyylikkäitä.

Odotettavissa on myös yhä suurempia kosketusnäyttöjä kojelaudan keskelle sekä luonnollisesti digitaalisia mittaristoja ainakin lisävarustelistalle.

Bensa- ja dieselmoottorit eivät ole nekään menossa minnekään, vaan 1,5-litraiset TSI-turbot ja 1,6- sekä 2,0-litraiset TDI-dieselturbot nähtäneen uudessakin Octaviassa – kuten myös piskuinen yksilitrainen bensa. Mielenkiintoisin lisäys moottorivalikoiman osalta lienee kuitenkin Octavian odotettu töpselimalli eli ladattava hybridiversio. Odotamme myös kaasuversion pysyvän Octavia-mallistossa.

Mikäli uusi Octavia esitellään syyskuussa Frankfurtissa, käynnistynee sen myynti vuodenvaihteen tienoilla ja ensimmäisiä yksilöitä on lupa odotella teillemme joskus alkukeväästä. Eli suurin piirtein vuoden päästä.

Lähde: AutoExpress

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja