Onko Scala kaikkien aikojen komein Skoda? Tällaista ilmettä on luvassa myös muihin tsekkivalmistajan autoihin

0:19

Skoda esitteli aivan uuden Scala-mallinsa itsenäisyyspäivänä Israelissa. Autosta povataan kovaa kilpailijaa vuoden autoksi valitulle Ford Focukselle ja jopa Volkswagen Golfille.

Skoda Scalan esittelytilaisuuteen Israeliin oli eilen torstaina kutsuttu noin 400 kansainvälistä vierasta. Tel Avivin liepeillä järjestettyä tapahtumaa seurasi Skodan mukaan suorana YouTubessa satoja tuhansia katsojia.

Scalan on määrä viedä tsekkiläisvalmistajan autojen muotokieltä modernimpaan ja skarpimpaan suuntaan. Sana "scala" tulee latinasta ja tarkoittaa tikkaita tai portaita.

Ohjaamossa kojelautaa hallitsee luokkansa suurin, jopa 9,2-tuumainen kosketusnäyttö, jota ei ole upotettu rakenteisiin, vaan se näyttää leijuvan ilmassa. Virtuaalinen mittaristo laittaa koonsa puolesta vieläkin paremmaksi, sillä se on lävistäjältään 10,3 tuumaa.

Scalan takakontti imaisee penkit normaaliasennossa 467 litraa, minkä Skoda sanoo olevan paras lukema koko C-segmentissä. Penkit alhaalla tilaa on takaloosterissa jopa 1 410 litraa.

Uutuus tarjoaa Skodan mukaan jopa Octaviaa paremmat tilat takapenkkiläiselle – siis ennen Octavian seuraavaa sukupolvea. Kiitos Scalan mainioista tiloista kuuluu ainakin osittain yli 2,6 metrin akselivälille.

Alkuvaiheessa tarjolla on viisi moottorivaihtoehtoa 66 kilowattisesta (90 hv) 110 kilowattiseen (150 hv). Kolmen bensakoneen lisäksi mallistossa on diesel- ja kaasuvaihtoehdot.

Myyntiin Scala saadaan vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja