Mainos

"Suomalaisten lähtö Venäjältä on raakaa touhua" – "Mitä Venäjä pelkää?"

Karjalan Liiton puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallströmin mukaan Suomi tekee kaiken voitavansa, jotta suomalaiset voisivat jatkossakin omistaa kiinteistöjä Karjalassa.

Venäjä on antanut Suomen ulkoministeriölle tiedoksiannon, jonka mukaan Venäjän valtio pakkolunastaa suomalaisten omistuksessa olevat kiinteistöt Karjalassa, ellei niistä luovuta vapaaehtoisesti.

Venäjän vuosi sitten vahvistaman raja-aluevyöhykelainsäädännön mukaan kiinteistöt olisi pitänyt luovuttaa tammikuun 9. päivään mennessä.

– Onhan se raakaa ja tuskaisaa touhua, jos sieltä joutuu lähtemään. Ei voi kuin pahoitella, Matikainen-Kallström kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hänen mukaansa Karjalan Liitto ei aio nostaa asian suhteen "käsiä ilmaan". Hänen mukaansa asiaan voidaan vaikuttaa neuvotteluteitse. Liitto on ollut yhteydessä esimerkiksi Suomen valtiojohtoon, joka on puolestaan Venäjään yhteydessä.

– Me emme itse voi puuttua toisen maan asioihin suoraan, Matikainen-Kallström huomauttaa.

Hän kuitenkin kummastelee sitä, miksi Venäjä haluaa lunastaa kiinteistöt itselleen.

– Kuten olen Moskovan television haastattelussa sanonut, olisi kiva tietää, mitä Venäjä pelkää, Matikainen-Kallström kyselee.

Venäjän raja-alueella olevien suomalaiskiinteistöjen kokonaismäärä ei ole ulkoministeriön tiedossa. Arviot liikkuvat joistakin kymmenistä muutamaan sataan.

(MTV3)

Katso Karjalan Liiton puheenjohtajan Marjo Matikainen-Kallströmin haastattelu: (Huomenta Suomi 13.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.