Suomalaistaustaisen yhtiön kaupankäynti keskeytettiin Toronton pörssissä – syynä myöhästynyt vuosikatsaus: "Se olisi pitänyt raportoida viime viikon puoliväliin mennessä"

2:02

Digitaalisen viihteen, virtuaalitodellisuuden ja pelialan yhtiöiden kehittämiseen erikoistuneen suomalaistaustaisen Kuuhubbin kaupankäynti keskeytettiin perjantaina Toronton pörssissä, koska yritys ei ollut toimittanut ajoissa kesäkuussa päättynyttä vuosikatsausta.

Video: Kuuhubb kurotti USA:n elokuvamarkkinoille New Yorkin elokuvafestivaaleilla 2017.

– Tilikautemme on kesäkuun lopusta kesäkuun loppuun. Se olisi pitänyt raportoida viime viikon puoliväliin mennessä. Vaihdoimme tilintarkastajia, ja se työ meni muutaman päivän yli, Kuuhubbin toimitusjohtaja Jouni Keränen kommentoi puhelimitse.

– Standardi on, että kaupankäynti on keskeytetty, kunnes vuosiraportti on toimitettu. Tavoitteena on toimittaa raportti alkuviikon aikana, jonka jälkeen kaupankäynti jatkuu.

Vuosi sitten yritys keräsi noin 20 miljoonan dollarin rahoituksen Euroopasta. Sen päätuote on ollut Recolor-värityssovellus, joka vielä vuosi sitten kesällä oli Yhdysvaltain ladatuimpia sovelluksia.

Osakkeen arvo laskenut huomattavasti

Tänä vuonna Recolorin latauskerrat ovat kuitenkin vähentyneet radikaalisti.

Keränen sanoo, että vuosiraportointivaikeuksilla ei ole tekemistä taloudellisten ongelmien kanssa.

– Taloudellisen tilanteen kanssa tällä ei ole tekemistä. Yllätyksiä ei ole tulossa. Nämä ovat vain niin perusteellisia raportointeja, että meni nyt muutaman päivän yli.

– Kasvuvaihe oli viime vuoden aikana ja tämän vuoden alussa. Nyt on ollut erilainen vaihe, kun ei ole investoitu markkinointiin, ja se näkyy luvuissa. Liikevaihto on ollut alaspäin menevä. Viime vuonna juoksimme kaiken nopeasti kasaan ja nyt luomme pohjaa ensi vuoden kasvulle.

Kuuhubbin osakkeen arvo on tullut vuoden aikana alaspäin. Vuosi sitten marraskuussa osakkeen arvo noteerattiin ylimmillään 2,35 Kanadan dollariin, kun perjantaina arvo oli enää 0,48 Kanadan dollaria.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja