Nooralotta Nezirin uran päätavoite murskaksi: "Kaksi päivää sitä itkin, mutta ei auta"

Nooralotta Nezirille olympiamatkan peruuntuminen loukkaantumisen takia on hänen aitajuoksijauransa kovin paikka. Hän muistaa nostaneensa Tokion kisat uransa päätavoitteekseen jo lähes vuosikymmen sitten.

Neziri kertoi maanantaina, että hänen kautensa päättyy viikko sitten harjoituksissa tulleeseen takareisivammaan. Magneettikuvaus paljasti vamman pieneksi lihasrevähtymäksi, jonka kanssa Nerizi ja valmentaja Petteri Jouste eivät uskaltaneet ottaa riskiä isommasta loukkaantumisesta.

Loukkaantuminen tapahtui samana päivänä, jolloin Neziri ehdittiin jo kesän suoritustensa perusteella valita mukaan Tokion olympiakisoihin. Pettymys matkan peruuntumisesta on valtava.

– Muistan, että sanoin haastattelussa jo yhdeksän vuotta sitten, että olympiakisat 2020 on minun päätavoitteeni, Neziri kertoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Maaliskuussa Neziri jäi sadasosan 60 metrin aitajuoksun pronssimitalista Puolan EM-hallikisoissa. Keväällä hän sai kuitenkin alaselkäänsä rasitusmurtuman, joka oli saatu kuntoutettu ennen uutta loukkaantumista.

– Tämä on minun urani suurin takaisku varsinkin tuollaisen hallikauden jälkeen. Kaksi päivää sitä itkin, mutta ei auta. Pettymys on nieltävä. Ura jatkuu ja arvokisamitali on edelleen tavoite, Neziri sanoo.

Vammoilla on Nezirin mukaan yhteys toisiinsa. Edessä on vähintään kuukausi kuntoutusta, jossa selän tilanne tutkitaan tarkemmin. Myös henkisten kolhujen sulattelu vie aikansa.

– Omalle mielelle tämä on ollut kaikkein raskainta. Tein kuitenkin todella kovan työn, että pääsin selkävaivojen jälkeen kilpailukuntoon, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja