Suomalaistähti Kristiina Mäkelä osasi varautua EM-kisojen peruuntumiseen, koronavirustilanne tuonut rutkasti uutta motivaatiota – "Tämä teki minusta vahvemman"

Suomalainen kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä osasi jo odottaa EM-kisojen peruuntumista. Maailmalla vallitseva tilanne on tuonut suomalaistähdelle aivan uudenlaista motivaatiota.

Yleisurheilun EM-kisat oli määrä järjestää Pariisissa 25. – 30 elokuuta, mutta kisajärjestäjät ilmoittivat myöhään torstai-iltana kisojen peruuntumisesta maailmalla vellovan koronaviruspandemian vuoksi.

Moni suomalaisurheilija ilmaisi rajun pettymyksensä sosiaalisessa mediassa pian uutisen leviämisen jälkeen. Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä oli ehtinyt jo varautua EM-kisojen peruuntumiseen, mutta pettymykseltä ei silti voinut välttyä. Kisojen peruuntuminen ei ole kuitenkaan latistanut Mäkelän motivaatiota. Pikemminkin päinvastoin.

– Olen miettinyt omia fiiliksiä, kun kisoja on nyt siirretty tai peruttu. Se ei ole välttämättä hirveästi vaikuttanut omaan tekemiseen – ainakaan negatiivisesti. Huomaa kyllä, että urheilussa on muitakin motivaattoreita kuin se yksi kilpailu. Se on nimenomaan se itsensä kehittäminen ja jännitystilanteet ja vaativat hetket, joita kilpailut ja muutenkin urheilijan elämä tuovat, Mäkelä toteaa MTV Urheilulle.

– Ne ovat niitä juttuja, jotka vain motivoivat. Mulla on sellainen olo, että haluan näyttää tälle koronalle. Tämä teki minusta vain vahvemman. Olen nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen, Mäkelä vakuuttaa.

Vuoden 2020 kesän piti olla yleisurheilun riemujuhlaa, kun kalenterissa komeilivat sekä olympialaiset että EM-kisat. Nyt molemmat arvokisat on pyyhitty kalenterista tämän vuoden osalta. Mäkelä oli ehtinyt asettaa Pariisin EM-kisoihin jo kovan tavoitteen.

– Ne olivat totta kai tärkeät kisat myös. Erittäin hyvä mahdollisuus ottaa mitali. Olisi ollut tutut tytöt vastassa. Tällä hetkellä oma nimi on aika korkealla korkealla, joten odotusarvoa sille olisi paljon ollut, Mäkelä myöntää.

Koronavirus on asettanut suuria kysymysmerkkejä koko urheilumaailman ylle. Yleisurheilijat ovat täysin tietämättömiä siitä, milloin he pääsevät jälleen kilpailemaan. Yhtenä ideana on pyöritelty yhden tai kahden lajin kisoja, kunhan koronarajoitukset hieman hellittävät.

– Se on ihan loistava idea ja komppaan sitä. Siitä hyötyvät kaikki urheilijat, katsojat ja tv-tuotanto, kun saadaan uudenlaista kulmaa kolmiloikkaan, jos koko kisa olisi näytillä epäonnistumisia ja yliastuttuja hyppyjä myöten. Toivottavasti saataisiin näitä kisoja aikaiseksi. Se olisi myös etulyöntiasema muihin maihin nähden. Ei siitä varmasti olisi yhtään haittaa, Mäkelä hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja