Olympialipunkin jo lunastanut suomalaishuippu ei jäänyt murehtimaan EM-päätöstä – "Lähdin aamulenkille"

Estejuoksija Topi Raitanen käänsi ajatukset ensi vuoden olympialaisiin, kun tämän kauden arvokisatavoitteet murenivat Pariisin EM-kisojen peruunnuttua.

Yleisurheilun Euroopan mestaruuksista oli määrä kisata Ranskassa 25.–30. elokuuta.

–  EM-kisojen peruminen oli enemmän tai vähemmän odotettu. Aamulla kun luin siitä, se harmitti hetken. Sitten pistin lenkkarit jalkaan ja läksin aamulenkille, Raitanen kertoi Urheiluliiton nettisivuilla.

–  Työt jatkuvat, ja nythän tässä on vuosi enemmän aikaa valmistautua olympialaisiin.

Raitasen mukaan juoksijat ovat suunnitelleet alkavaan kesään testikisoja. Myös kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä näkee uuteen uskoon menneessä kesässä enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

–  Arvokisat eivät ole minulle ainoa motivaattori. Sitä on myös itsensä kehittäminen, Mäkelä sanoi Urheiluliitolle.

Hän aikoo kääntää tilanteen voitoksi.

–  Tämä on kuitenkin helpompi tilanne kuin loukkaantuminen, joka ei ole ennakoitavissa, Mäkelä sanoi.

Mäkelä toivoo kotimaan kesään pieniä, jopa yhden lajin kisoja, joita katsojat voisivat seurata television välityksellä.

–  Uskon, että urheilijat ja kansa janoavat kilpailuja, joten miksi ihmeessä ei niitä järjestettäisi. Se vaatii vain järkeilyä. Itse olen ainakin messissä, Mäkelä kommentoi.

Raitanen valittiin Tokion olympialaisiin jo viime joulukuussa, ja hänen paikkansa pysyy, vaikka kisat siirtyivät vuodella eteenpäin. Uusia Tokioon oikeuttavia tuloksia voi yleisurheilussa tehdä joulukuun alusta 29. kesäkuuta 2021 asti. 

Tänä kesänä olympiarajoja ei voi rikkoa, koska urheilijat eivät ole koronapandemian takia tasavertaisessa asemassa. Ongelmia tuottaa myös dopingtestaus, kun rajat ovat monessa maassa kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat