Mainos

Suomalaissyntyinen japanilaispoliitikko vallanvaihdosta: Kansa kyllästyi korruptioon

Japani on kokemassa historiallista suunnanmuutosta eilisten parlamenttivaalien jälkeen, kun valta vaihtuu 54 vuoden lähes keskeytyksettömän konservatiivijakson jälkeen Japanin Demokratiapuolueelle DPJ:lle.

Japanin demokraattien suomalaissyntyinen kansanedustaja Marutei Tsurunen pitää voittoa lähes vallankumouksellisena, vaikka näkeekin kansan janonneen vallanvaihtoa jo pidemmän aikaa.

- Ihmiset ovat olleet kyllästyneitä siihen, että sama puolue on ollut hallituksen johdossa yli 50 vuotta, sillä se on aiheuttanut paljon korruptiota ja verovarojen tuhlausta. Aiemmin ei kuitenkaan ole ollut sellaista puoluetta, joka olisi voinut ottaa hallitusvastuun, Tsurunen toteaa.

Demokratiapuolueen voitto oli Tsurusen mukaan suurempi kuin se oli uskaltanut toivoakaan. DPJ sai yli 300 paikkaa 480 paikan parlamentista ja on nyt vahvin puolue sekä ala- että ylähuoneessa.

Johdon vaihtumisen Tsurunen arvioi näkyvän maassa ainakin byrokratian vähenemisenä. Eräs Japanin suurimpia ongelmia on ollut se, että aiemmin hallitus on päättänyt kaikesta.

- Olemme luvanneet siirtää vallan nyt kansanedustajien käsiin ja sitä kansa myös täällä toivoo.

Suomalaisväriä Japanin hallitukseen ei ole kuitenkaan odotettavissa. Ainakaan Tsurunen ei itse pidä todennäköisenä, että hänestä tulee uuden hallituksen ministeri.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.