Mainos

Suomalaissuunnittelijat pokkasivat toisen pääpalkinnon Ranskan muotikilpailussa

Suomalaiset suunnittelijat ovat menestyneet Ranskan maineikkaassa muotikilpailussa Hyèresissä.

Suomalaiskaksikko Hanne Jurmu ja Anton Vartiainen voittivat kilpailun toiseksi arvostetuimman Chloé-palkinnon. He saivat myös tuomariston kunniamaininnan. Pääpalkinto meni japanilaiselle Wataru Tominagalle.

Aalto-yliopiston professori Pirjo Hirvonen seurasi palkintojenjakoa paikan päällä Hyéresissä. 

– Fiilis on mahtava, kertakaikkiaan upeeta. Tämä Chloé-palkinto on niin hieno ja ainutlaatuinen juttu paitsi voittajille, myös Aalto-yliopistolle, Hirvonen kertoo puhelimessa.

– Antonin ja Hannen mallisto oli enemmän kuin suurenmoinen miesten mallisto. Se oli iso kannanotto koko muotimaailmaan. Mallisto asettaa paljon kysymyksiä siitä, mitä muoti on ja mihin se on menossa.

Tunnelma katossa 

Suomalaiskaksikon palkintoon kuuluu myös yhteistyösopimus kiinalaisen Exception-brändin kanssa, jolla on 130 myymälää Kiinassa. Myös Kiinan presidentin vaimo käyttää näiden vaatteita.

Hirvonen myös kertoo tunnelman salissa muuttuneen radikaalisti kun Jurmon ja Vartiaisen malliston tultua catwalkille.

– Malleja myöten kaikki olivat hengessä mukana, hän kehuu opiskelijoittensa taidonnäytettä.

Chloé-palkinto on arvoltaan 15 000 euroa sekä pitää sisällään myös vuoden mittaisen työskentelyn kiinalaisen yrityksen muotimallistolle.

Japanilaisvoittaja opiskellut Suomessa

Kilpailun pääpalkinto meni japanilaiselle Wataru Tominagalle. Hirvonen tuntee Tominagan hyvin, sillä mies oli muutama vuosi sitten Aalto-yliopistossa vaihto-opiskelijana.

 – Hän tuli meille tekstiilisuunnittelun vaihto-opiskelijana muutama vuosi sitten. Itse asiassa meillä Helsingissä hän innostui muodista, Hirvonen kertoo.

Tominagan mallisto on hyvin värikäs ja kokeellinen. Hirvosen mukaan mallistosta näkyy se, että Tominagalla oli vahva tekstiilisuunnittelijan tausta.

– Hänen mallistonsa on hirvittävän positiivinen ja hyväntuulinen. Siinä on jotain hyvällä tavalla pöyhkeilevää, Hirvonen kehuu.

2:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.