Suomalaispromoottori tuntee tähtien vaatimukset: Maalasimme Frank Sinatralle mustan pukuhuoneen

Harva suomalainen on ollut työnsä puolesta tekemisissä Michael Jacksonin kaltaisten maailmantähtien kanssa. Tuhansia keikkoja järjestänyt Antti Einiö muistelee menneitä vuosia.

Kun suuri tähti saapuu esiintymispaikalle, kaiken on oltava kunnossa. Konserttijärjestäjän on syytä tutustua huolella raider-listaan, josta käyvät ilmi esiintyjän vaatimukset takahuoneen ja muiden käytännön järjestelyiden suhteen.

Antti Einiö on tavannut vuosien varrella raiderin jos toisenkin.

− On ne sellaisia pieniä kirjoja, jopa 200-sivuisia. Esimerkiksi cateringpuolella on ollut alkoholimerkkejä, joita ei ole saatavilla Suomessa ollenkaan. Mutta ei sen takia kukaan ole jäänyt tulematta.

Yllätyksellisyys ja haasteet ovat tekijöitä, jotka ovat ylipäätään pitäneet Einiön vuosien mittaan alalla. Artistien oudoiltakin tuntuvat toiveet pyritään toteuttamaan parhaan mukaan.

− Vuonna 1989 Frank Sinatra halusi mustan pukuhuoneen. Oliko nyt niin, että verhoilimme tai maalasimme sen, Einiö muistelee.

Michael Jackson tylsistytti

Tänä päivänä yhä useampi maailmantähti koukkaa kiertueellaan kaukaisen Suomen kautta. Einiö muistaa myös ajan, jolloin mielikuvat piskuisesta pohjoisen maasta olivat varsin erikoisia.

Mieleen on painunut muun muassa takavuosien keskustelu muusikko David Clayton-Thomasin kanssa.

− Istuimme hotelli Hesperian toisen kerroksen ravintolassa. David katsoi Mannerheimintielle ja sanoi: Antti, etkö pelkää, että ryssien tankit vyöryvät tuota katua pitkin? Sanoin, etten ole tullut ajatelleeksi.

− Ei meininki enää tämmöistä ole. Kai se on niin, että Suomi on eurooppalaistunut eikä enää eroa muista, Einiö lisää.

Yhteistyö edesmenneen legendan Michael Jacksonin kanssa ajoittuu vuoteen 1997. Einiö vastasi Jacksonin Tallinnan-konsertista.

− Jacksonin pikkuveli, tai oliko se joku sukulaispoika, kirjoitti hänen puolestaan kaikki nimmarit. Ei se niitä itse värkännyt. Konsertista en tykännyt, mielestäni se oli boring (tylsä). Lähdin puolessavälissä pois.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja