Suomalaispari otti komean voiton kotiyleisön edessä – "Tällä paikalla on monta merkitystä"

Julia Turkkila ja Matthias Versluis hallitsivat paineet mestarillisesti Finlandia Trophyssä.

Espoon areenan merkitys jäätanssin Suomen kärkiparin Juulia Turkkila–Matthias Versluis uralla korostui entisestään, kun he voittivat sunnuntaina taitoluistelun kansainvälisen Finlandia Trophyn jäätanssikilpailun.

He kasasivat rytmitanssista ja vapaatanssista 193,73 pistettä, joka on heidän kauden toistaiseksi paras tulos.

– Voitto ei ole koskaan helppo. Tämä on yksi etappi uralla, Turkkila kiteytti tunnelmat.

Turkkila ja Versluis tekivät ennätyksensä 198,21 viime talvena Espoossa järjestetyissä EM-kilpailuissa, joissa he saavuttivat pronssia. Espoon jää on ollut heille suotuisa, kun viime vuoden Finlandia Trophystä ja Kansainvälisen taitoluisteluliiton gp-kilpailustakin heltisi kolmannet sijat.

Miten nyt tullutta voittoa voi verrata uran aiempiin saavutuksiin?

– Vaikea on verrata. EM-kilpailut tulevat pysymään korkealla muistoissa, mutta emme ole voittaneet montaa kilpailua, Versluis sanoi.

Espoon areena on ollut heille hyvä paikka jo ennen jäätanssiuraa.

– Taisimme molemmat voittaa täällä yksinluistelijoina ensimmäiset Suomen mestaruutemme, Versluis muisteli.

– Tällä paikalla on monta merkitystä. Nyt saimme ensimmäisen kullan täällä yhdessä, he tuumivat.

Harjoitusjakso edessä

Turkkila ja Versluis saivat lauantain rytmitanssista 75,76 pistettä ja johtivat kilpailua ennen sunnuntain vapaatanssia, josta tuli 117,97 pistettä.

– Olimme nyt maadoittuneempia. Tuntuma jäähän oli parempi, Turkkila sanoi.

He olivat tyytyväisiä siihen, miten he hallitsivat johtopaikan aiheuttamat paineet kotiyleisön edessä.

– Paransimme kokonaisuutena Oberstdorfin kilpailuun verrattuna, Turkkila viittasi syyskuiseen Nebelhorn Trophyyn, jossa kertyi 183,63 pistettä.

– Nyt otamme palautteet vastaan, lähdemme palautumaan tästä kilpailusta ja sitten harjoittelemaan.

He kilpailevat seuraavaksi Sveitsissä ja osallistuvat marraskuun lopussa Espoossa gp-kilpailuun.

– Menemme Sveitsiin jo kisaviikon alussa harjoittelemaan, Turkkila avasi lähiviikkojen suunnitelmia.

Kauden kirkkaimpina tavoitteina siintävät EM-kilpailut Liettuassa ja MM-kilpailut Kanadassa.

– Olemme aikataulussa niiden suhteen. Takana on hyvä ja ehjä harjoittelukesä, Versluis paalutti.

Yhdysvaltojen Christina Carreira ja Anthony Ponomarenko ylsivät toiseksi pistein 191,14. Kanadan Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sörensen (188,56) nousivat kolmanneksi.

Orihara jätti kampittamatta

Suomen toinen pari Yuka OriharaJuho Pirinen sijoittui kuudenneksi 174,73 pisteellä.

– Olemme supertyytyväisiä. Pystyimme luistelemaan hyvällä tasolla molemmat ohjelmat. Emme toistaneet niitä virheitä, joita teimme edellisessä kilpailussa Bratislavassa, Orihara sanoi.

– Se oli hassua. Siellähän Yuka kamppasi minut, Pirinen naurahti.

– Taitoluistelussakin voi kampata toisen.

Vauhdikas ja näyttävä esitys vetosi yleisöön.

– Pystyimme korjaamaan pikkujuttuja edelliseen kilpailuun verrattuna. Yleisö oli mahtava, Orihara kiitteli.

Myös Pirinen oli tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Tämä oli oikein onnistunut vapaatanssi. Pystyimme pitämään energiatasot korkealla loppuun saakka ja petrasimme Bratislavaan verrattuna.

– Kuten rytmitanssikin, myös vapaatanssi oli teknisesti parempi. Sitten kun tekniikka on kunnossa, pystymme esiintymään enemmän.