Nella Pelkonen romahti EM-kisoissa – painoi kasvot käsiinsä

Taitoluistelun suomalaislupaus Nella Pelkonen pettyi pahasti EM-kilpailujen vapaaohjelmaansa ja painoi lauantain suorituksensa jälkeen kasvot käsiinsä Liettuan Kaunasissa.

– En tiedä, mitä tapahtui. Joskus sattuu näin, 18-vuotias Pelkonen nieleskeli pettymystään Ylen televisiohaastattelussa.

Ensimmäisissä EM-kilpailuissaan luistellut tuore Suomen mestari oli torstain lyhytohjelman jälkeen hienosti seitsemäntenä ennätyspisteillään 62,60.

Helpotuksia helpotuksien perään kertyi, kun lauantain vapaaohjelman suoritus lähti väärille urille jo alussa. Hän sai vaatimattomat 87,41 pistettä ja oli osion 23:s.

– Paineita ei ollut. Päivä lähti käyntiin väärällä jalalla, Pelkonen ynnäili syitä pettymykseen.

Etenkin vapaaohjelman alku oli heikko, mutta tamperelaisen suoritukseen mahtui myös hyviä hetkiä. Hän summasi yhteispisteet 150,01 ja sijoittui kilpailussa 21:nneksi.

– Yritin loppuun asti, Pelkonen alleviivasi.

Vuoristorata vei Peltosen 12:nneksi

Suomen toinen edustaja Emmi Peltonen oli lyhytohjelman (56,73) jälkeen 14:ntenä, mutta kohensi asemiaan lauantain vapaaohjelmassa. Hän sai vapaaohjelmasta 108,01 pistettä ja oli osion 11:s. Hän summasi yhteispisteet 164,74 ja oli lopputuloksissa 12:s.

Loukkaantumisten rikkomien kausien jälkeen Peltonen luisteli ensimmäisissä EM-kilpailuissaan sitten vuoden 2020. Neljä vuotta sitten hän oli peräti viides.

– Tämä kausi on ollut vuoristorataa. Ihan hyvä fiilis oli ja halu näyttää (vapaaohjelmassa), 24-vuotias Peltonen tuumi.

– Olen jo tottunut kilpailupaineisiin, niin ei tämänpäiväinen siitäkään johtunut, Pelkonen ruoti Suomen taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Peltoselle EM-kilpailut oli yksi etappi paluumatkalla kohti huippua.

– Kisoja on vielä jäljellä, Peltonen silmäili tuleviin viikkoihin.

MM-kilpailut järjestetään maaliskuussa Kanadassa. Suomen MM-joukkue nimetään helmikuussa.

Belgian Loena Hendrickx voitti Euroopan mestaruuden, Georgian Anastasija Gubanova oli toinen ja Belgian Nina Pinzarrone kolmas.

Ensi vuoden EM-kilpailut järjestetään Kroatiassa. Pelkonen ja Peltonen pitivät Kaunasissa niukasti huolen siitä, että Suomella on Kroatiassa kaksi maapaikkaa naisten yksinluistelussa.

Jäätanssiparit kympin sakkiin

Viime vuonna Espoon EM-kotikisoissa jäätanssissa pronssille yltäneet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sijoittuivat nyt kuudenneksi. Suomen toinen pari Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijoittui kymmenenneksi ennätyspisteillään.

– Tänään oli läsnäolevaa ja vahvaa luistelua, ja annoimme kyllä kaikkemme. Vähän jäimme ihmettelemään ylimääräisestä elementistä tullutta vähennystä, Turkkila summasi lauantaisen vapaatanssin.

– Olemme supertyytyväisiä. Astuessamme jäälle tuntui kuin olisimme olleet olympialaisissa, koska halli oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, Orihara puolestaan tunnelmoi.

EM-kultaan tanssivat toista kertaa peräkkäin Italian Charlene Guignard ja Marco Fabbri. Britannian Lilah Fear ja Lewis Gibson olivat viime vuoden tapaan hopealla. Pronssille ylsivät kotiyleisön riemuksi Liettuan Allison Reed ja Saulius Ambrulevicius.

Lue myös:

    Uusimmat