Suomalaisnainen kertoo: Seurustelen naimisissa olevien miesten kanssa

25-vuotiaalla Sinillä on useita romanttisia suhteita. Miehet eivät kuitenkaan ole sinkkuja, vaan naimisissa olevia, perheellisiä miehiä. – Olen kaikille miehille sanonut, että tämä on heidän valintansa ja heidän henkilökohtainen helvettinsä. He saavat tehdä sen valinnan, lähtevätkö tähän vai eivät, Sini kuvaa.

Sinillä*, 25, ei ole tällä hetkellä aikaa tai halua sitoutua loppuelämäksi. Hän kertoo, että nykyisessä elämäntilanteessa suhde naimisissa olevaan mieheen on se toimivin vaihtoehto. Korkeakoulusta valmistumisen ja työelämään siirtymisen jälkeen Sinillä on ollut vain yksi suhde sinkkumiehen kanssa – muut miehet ovat olleet varattuja.

Puolitoista vuotta sitten Sini erosi nuoruudenrakkaudestaan. Hän myöntää, että tämä saattaa olla syynä sitoutumishaluttomuuteen.

– Ero nuoruuden rakkaudesta ei ole ikinä ole helppo tai kiva asia, vaikka onkin hyvä asia, että se ero on tullut. Sitä jotenkin haluaa suojella itseään, ei jaksa niitä pettymyksiä vielä, Sini pohtii.

– Lisäksi mulla on itsellä kauhean vahvana se ajatus, että seuraavan kerran kun rupean seurustelemaan, niin se on sitten se viimeinen suhde. Loppuelämän suhde.

"He välttelevät sitä, että kertoisivat itsestään"

Sini ei vikittele naimisissa olevia miehiä, vaan kaikki aloitteet ovat tulleet miesten puolelta. Aina siviilisääty ei tule heti esiin.

– Joillakin on sormus, jotkut eivät käytä sormusta. Ei se heti tule esiin, mutta musta se profilointi on jo niin helppo tehdä, että kyllä sen tietää tai osaa aavistaa, Sini kuvaa.

Miehiä ei tapaa pelkästään baareissa, vaan myös muissa vapaa-ajan riennoissa. Sinin mukaan varattu mies ei aluksi puhu itsestään ja elämästään, koska tietää tekevänsä jotakin kiellettyä.

– He välttelevät sitä, että kertoisivat itsestään, mitä tekevät ja missä asuvat ja näin. He ovat usein paljon hermostuneempia kuin sinkkumiehet. He tietävät itse, että tekevät väärin, että näin ei niin sanotusti saisi tehdä näin, varsinkin sitten jos juttelu menee sellaiselle intensiivisemmälle tasolle, Sini pohtii.

Sini ei usko "pettäjäprofiiliin". Avioliiton ulkopuolista seuraa etsivät miehet ovat hänen mukaansa yleensä niitä miehiä, joista moista ei koskaan uskoisi: kilttejä miehiä, joiden vaimo ei anna heidän osallistua miesten reissuihin.

Yhteydenpitoa Facebookin kautta

Sinillä on ollut kolme pidempiaikaista suhdetta naimisissa olevien miesten kanssa. Tällä hetkellä menossa on kaksi. Toisen miehen kanssa suhde on seksipainotteinen, vaikka kaksikko viettääkin iltapäiviä yhdessä.

– Tällä hetkellä molempien miesten kanssa pidän pääsääntöisesti yhteyttä Facebookin kautta. Tietenkin meillä on toistemme puhelinnumerot ja soitellaan ja laitetaan viestiä, mutta jos ei ehditä nähdä vaikka viikkoon, niin kyllä pitkin viikkoa kysellään kuulumisia ja jutellaan, Sini sanoo.

Hän ei halua koskaan tavata miehen kotona.

– Sen verran kunnioitusta löytyy hänen vaimoaan ja lapsiaan kohtaan. Tapaamme mun luona tai kahvilla.

Sini kokee saavansa suhteesta enemmän kuin varattujen miesten vaimot kenties saavat mieheltään. Toisen miehen kanssa suhde on romanssinomainen.

– Siinä vähän mietityttää, että miten tässä käy, kun on niitä tunteita itseltäkin löytynyt. Hänen kanssaan olemme puhuneetkin, koska puhutaan kauhean avoimesti, että tässä voi käydä vielä huonosti.

Vaikka miehet ovat keskenään hyvin erilaisia, syyt lähteä vieraisiin ovat Sinin mukaan melko samantapaisia.

– Vaikka heillä on tosi erilaisia taustoja ja liittoja, kaikilla on se sama syy: yksinkertaisesti se, ettei saa kotona seksiä. Eikä sekään ole ainoa syy, vaan he tietävät, että ovat menneet väärän ihmisen kanssa naimisiin. Ei ole suhteessa mitään sisältöä, paitsi lapset. Ei ole yhteisiä harrastuksia, ei ole yhteistä keskusteltavaa, Sini kuvaa.

Kyse ei ole pelkästä seksistä. Sinin mukaan miehet toivovat, että heitä halataan ja kehutaan komeiksi.

– Miehet kaipaavat niitä samoja asioita, mitä itse on naisena suhteessa kaivannut: että mies joskus vähän hellisi ja huomioisi.

"Minusta ja miehestä ei tule pariskuntaa"

Moni miehistä haluaisi Sinin mukaan erota liitostaan, mutta muutoksen pelko estää suunnitelmat. Sini ei toivo eroa kenellekään, mutta voisi kehottaa miehiä tavoittelemaan onnea. Vähiten hän haluaisi miehen eroavan itsensä vuoksi.

– Jos joku sanoisi, että aikoo erota, niin rohkaisisin siihen ihan miehen oman onnellisuuden vuoksi. Olen sanonut aina sen, että minusta ja miehestä ei tule mitään pariskuntaa. Toki voimme jatkaa tapailua ja näin, muttei se muuta niitä lähtökohtia. Itse varmaan pelästyisin, jos joku sanoisi, että hei, erosin sun takia. En osaa sanoa, miten reagoisin, Sini pohtii.

Vinkkinä vaimoille Sini korostaa seksin tärkeyttä suhteessa.

– Kaksi miestä ovat molemmat sanoneet, että seksiä saa isänpäivänä. Ja silloinkin tietää, että vaimo ei sitä halua. Vinkkini olisikin siis se yksinkertainen vinkki, että olisi seksiä, Sini toteaa.

– Myös se, että olisi keskusteluja, että olisi joku semmoinen yhteys. En tiedä, voiko sitäkään väkisin ylläpitää. Voi olla, ettei niitä vaimojakaan kiinnosta. Kaikki nämä miehet ovat sanoneet, että voi olla, että heidänkin vaimoillaan on suhteita tai suhde, mutta se ei tavallaan haittaa.

Kiinnijääminen ei pelota

Kerran salasuhde on paljastunut: Sinin ensimmäisen varatun miehen vaimo sai tietää suhteesta. Sinin nimi pysyi kuitenkin salassa. Samantapaisia suhteita kokeilleet ystävät kehottavat naista varovaisuuteen.

– Yhden ystäväni vaimo alkoi piinata häntä. Suhde oli paljastunut ja mies valitsi perheensä, kun vaimo pisti valitsemaan. Mies valitsi perheen, mutta silti tämä nainen alkoi piinata kaveriani sen jälkeen: soitti ovikelloa kotona ja otti yhteyttä esimerkiksi Facebookin kautta. Se tuli vähän hulluksi ja vainoharhaiseksi, Sini kuvailee.

Kiinnijääminen ei pelota Siniä.

– Meillä on niin luottamuksellinen suhde noiden henkilöiden kanssa, että jos suhde paljastuisi, tietäisin, että he suojelisivat mun henkilöllisyyttä niin pitkälle kuin he vain pystyvät. Se on vähän semmoinen kahden kauppa.

"En painosta millään tavalla"

Sini kuvailee tilanteensa ristiriitaisuutta: toisaalta sitä haluaa uskoa sinisilmäisesti avioliittoon ja yksiavioisuuteen ja rakkauteen, vaikka tietää miesten harrastavan salasuhteita.

– Haluan, että kun menen naimisiin, niin menen vasta siinä vaiheessa kun tiedän, että pystyn olemaan uskollinen. Itse en ole suhteessa ikinä pettänyt.

Sini haluaa korostaa, ettei halua kenellekään mitään pahaa. Hän ei halua loukata tapailemiensa miesten perheitä.

– Jos tulee joku tilanne, niin tiedän oman asemani siinä. En halua olla mikään perheenrikkoja, enkä siinä roolissa omasta mielestäni olekaan. Olen kaikille miehille sanonut, että tämä on heidän valintansa ja heidän henkilökohtainen helvettinsä. He saavat tehdä sen valinnan, lähtevätkö tähän vai eivät. En painosta millään tavalla.

Viiden vuoden kuluttua Sini täyttää 30 vuotta. Hän toivoo, että asiat ovat silloin hieman toisin.

– Toivon, että näen oman tulevaisuuteni eri tavalla ja on semmoinen olo, että pystyn asettumaan aloilleni, perustamaan perheen ja näin. Sitä en tiedä, onko parisuhde jonkun näiden miesten kanssa.

*haastateltavan nimi on muutettu

Teksti: Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox, kuvien henkilöt eivät liity artikkeliin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja