Mainos

Suomalaismajurilta tuima kommentti: Venäjästä voi tulla nopeasti uhka, keskustelu impivaaralaista

Suomalainen majuri James Mashiri kummastelee suomalaisen puolustuskeskustelun tasoa. 

”Somesotilaanakin” tunnettu Mashiri arvostelee yöllä kirjoittamassaan Facebook-julkaisussa suomalaista turvallisuuskeskustelua ummehtuneeksi. 

– Se, että sanomani yksinkertainen asia on "rohkea ulostulo" kertoo valitettavan paljon älyllisen sota- ja turvallisuustieteellisen keskustelun tasosta tässä Impivaarassa. No, olkoon näin. Täytyy tehdä työtä keskustelun tason nostamiseksi, Mashiri sivaltaa. 

Hän viittaa”rohkealla ulostulolla” julkiseen keskusteluun, joka syntyi hänen lauantaina kirjoittamastaan Facebook-postauksesta. Siinä Mashiri kritsoi maavoimien operaatiopäällikkö Petri Hulkon Ylelle lausumia kommentteja siitä, että Suomeen ei kohdistu minkäänlaista sotilaallista uhkaa.

Tuttu mantra vaientaa keskustelun

Mashirin mielestä ei ole uhkaa -mantran toistelu on puolustuspoliittisen keskustelun vaientamista.

– Venäjän sotilaallisen potentiaalin määrän ja laadun kasvu lähialueillamme on Suomelle merkittävin sotilaallinen ‪#‎vaara‬, josta voi nykyisin ennakoitua nopeammin ja herkemmin kehittyä ‪#‎uhka‬, jolloin Venäjä on korkeassa valmiudessa käyttää asevoimaa Suomen alueelle laajemman konfliktin ratkaisemiseen liittyen. Ratkaisua haettaneen ennaltaehkäisevästi tai erittäin nopeasti ja päättäväisesti konfliktin alkuvaiheessa. 

Majuri huolehtii Suomen kyvystä puolustautua mahdollisessa aseellisessa konfliktissa. 

– Tällaisessa tilanteessa on vaarana, että Venäjän ‪#‎valmius‬ asevoiman käyttöön kasvaa nopeammin kuin Suomen ‪#‎kyky‬ sen torjumiseen, mikä luo mahdollisuudet opportunistiseen asevoiman käyttöön poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mashiri on aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä ja kirjoittaa suosittua turvallisuuspoliittista blogia. 

Keskustelu käynnistyi Ruotsista

Mashirin ja operaatiopäällikkö Hulkon kommentit ovat osa Ruotsin maavoimien komentajan Anders Brännströmin lausunnoista alkanutta keskustelua. Brännström sanoi viime viikolla, että Ruotsi saattaa olla sodassa jota muutaman vuoden sisällä.  

Hulkon mukaan kyse on suorapuheisen miehen lausunnosta, jonka tarkoitus on saada maan hallinnolta lisärahaa puolustukseen. 

– Tunnen Brännströmin, ja hän on luonteeltaankin hyvin räväkkä. Tämä lausunto sopii hyvin hänen luonteenkuvaansa, operaatiopäällikkö sanoi Ylen haastattelussa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.