Suomalaislupaus mukaan MM-ralliin WRC2-autolla: "Paras tapa oppia on ajaa minulle ennestään tuntemattomilla reiteillä"

Suomen Eerik Pietarinen pääsee ajamaan Ruotsin MM-ralliin WRC2-autolla. Mallikasta nousua urallaan tehnyt Pietarinen on noussut ryminällä ylöspäin rallimaailmassa. 

Pietarinen aloitti kilpailemisen vuonna 2012. Vuonna 2017 hän oli SM2-luokan Suomen mestari. Seuraavana vuonna hän toisti temppunsa, mutta tällä kertaa sarjan korkeimmassa luokassa. Hän voitti WRC2-luokassa Suomen MM-rallin vuonna 2018. Sen vuoksi ei tule yllätyksenä, että suomalainen tulee ajamaan useissa MM-ralleissa kaudella 2019. Yhteensä Pietarinen osallistuu neljään ralliin. 

Hän aloittaa urakkansa Skoda Fabia R5:n ratissa Ruotsin MM-rallista.

– Tämä on minulle upea mahdollisuus. Tiedän, että minulla on vielä paljon opittavaa, mutta paras tapa oppia on ajaa minulle ennestään tuntemattomilla reiteillä. Tämä on ensimmäinen kertani Ruotsin MM-rallissa, ja vaikka olen ajanut samanlaisisissa olosuhteissa, en ole koskaan kilpaillut näin pitkässä ja vaativassa lumirallissa, Pietarinen sanoo.

– Edessäni on uusi haaste, enkä malta odottaa sen alkamista. Toivon, että voin yltää hyvälle pistesijalle WRC 2 Pro-sarjassa. Annan kaikkeni sen eteen, että tästä tulee urani paras kausi. Kokemus tulee olemaan arvokas ajatellen loppu-uraani, Pietarinen jatkaa.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 14-17. helmikuuta.

Alla keskiviikon iltakymmenen Tulosruutu.


Lue myös:

    Uusimmat