Mainos

Suomalaiskokit tapasivat Obaman

Ruoka on sen verran kansainvälinen asia, että sen varjolla voi päästä jopa Valkoiseen taloon. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut suomalainen kaksikko, keittiömestari Markus Maulavirta sekä Eat and Joyn tuottaja Aki Arjola lähtivät Atlantin taakse ottamaan mallia presidenttiperheelle tarjottavasta ruoasta.

- Me järjestämme jälleen tämän Eat and Joy-maatilatorin, ja lähdimme hakemaan vinkkejä tästä maailmanpoliittistakin huomiota saaneesta Michelle Obaman puutarhasta, Arjola kertoo.

Miehillä oli vierailun emäntänä amerikkalainen luomuruokaguru, joka varoitteli, että presidentin tullessa vieraidensa kanssa puutarhaan heille voisi tulla nopea lähtö.

- Mutta sitten Obama tuli ihan puskista ja käsi ojossa, että who are these good people, miehet kertovat hymyssä suin.

Presidentti Barack Obamalla oli tuolloin vieraanaan Pakistanin presidentti, jonka hän myös esitteli Maulavirralle ja Arjolalle.

Kaksikko lähetti myöhemmin vielä kiitoskirjeen Valkoisen talon kokille, joka lupasi vastavuoroisesti tulla Suomeen tutustumaan suomalaiseen kouluruokailuun.

- Tämä on toinen iso projekti, hän tulee tänne puolestaan ottamaan mallia meistä. Kouluruoka on Yhdysvalloissa surkealla tolalla, ja lapsilla on vain vartti aikaa syödä, Maulavirta pudistelee päätään.

Eat and Joyn järjestämä maatilatori avaa ovensa kesäkuussa Helsingissä. Lasipalatsista saa tuolloin ostaa yli sadan lähituottajan ruokaa ainakin syksyyn saakka.

Katso Markus Maulavirran ja Aki Arjolan haastattelu (Huomenta Suomi 18.5.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.