Mainos

Suomalaiskirjailijan nuortenromaanista kaavaillaan elokuvaa – oikeudet on ostanut Oscar-elokuvia voittanut filmiyhtiö

Brittiläinen elokuvayhtiö Film4 on ostanut Maria Turtschaninoffin kansainvälisesti menestyneen nuortenkirjan Maresin elokuvaoikeudet.

Film4 on aiemmin tuottanut muun muassa Oscar-palkitut elokuvat Slumdog Millionaire ja 12 Years a Slave.

Kaupan neuvotteli Elina Ahlbäck, joka kertoo että hänen agentuuriyhtiönsä Elina Ahlback Literary Agency teki sopimuksen eteen töitä yhdeksän kuukauden ajan.

– Tässä on erittäin korkea todennäköisyys sille, että elokuva valmistuu. Film4 on alusta alkaen uskonut tähän kirjaan ja tarinaan. Heillä on sama ajatusmaailma, Ahlbäck sanoi.

Seuraava vaihe on elokuvan käsikirjoittajan valitseminen, minkä jälkeen vuorossa on ohjaajan ja näyttelijöiden valinta. Ahlbäckin mukaan elokuva voi ilmaantua valkokankaille todennäköisesti aikaisintaan vuonna 2018 tai 2019.

– Se on aikaisintaan silloin. Tähän vaikuttavat kuitenkin monet tekijät, kun tähän halutaan parhaat mahdolliset käsikirjoitus, ohjaaja ja näyttelijät.

Trilogian ensimmäinen osa 

Maria Turtschaninoffin Maresi on ensimmäinen osa Punaisen luostarin kronikat -fantasiatrilogiassa. Kirja julkaistiin alun perin 2014 ja voitti samana vuonna Finlandia Junior -palkinnon. Toinen osa, Naondel, ilmestyi tänä syksynä.

Maresi luo fantasiamaailman naisten ja tyttöjen luostarista ja sen noviisi Maresista, joka joutuu puolustamaan sekä itseään että yhteisöään luostarisaarelle saapuvia hyökkääjiä vastaan.

Maresin käännösoikeudet on myyty 17 maahan. Kirja ilmestyy tammikuussa myös Yhdysvaltojen markkinoilla.

"Tämä ylittää kaikki unelmani"

Film4 on brittiläisen televisiokanava Channel 4:n kokoillan elokuviin keskittyvä jaosto, joka kehittää ja rahoittaa elokuvia. Yhtiö on kehittänyt ja ollut rahoittamassa monia viime vuosien kansainvälisiä menestyselokuvia.

– En voi väittää, että tämä on unelmieni täyttymys – tämä ylittää kaikki unelmani. Olen iloinen, että Maresi on näin hyvissä käsissä Film4:llä, Maria Turtschaninoff iloitsee.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.