Nimekkäistä näyttelijöistä koottu suomalainen Rakkaani Merikapteeni -uutuuselokuva käsittelee elämän viimeistä rakkautta

Klaus Härön elokuva saa ensi-iltansa syyskuussa.

Jussi-palkittu ja Golden Globe -ehdokas ohjaaja Klaus Härön uutuuselokuva Rakkaani merikapteeni saa ensi-iltansa 30. syyskuuta. Suomalaisen elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo (Braveheart, Troija, Trainspotting, Game of Thrones), Bríd Brennan (Brooklyn) sekä Catherine Walker (House of Gucci).

– Tässä on takana ikään kuin ihmisen iän ja elämänkokemuksen kunnioittaminen. Aihe on noussut mielestäni myös koronakriisin aikana ajankohtaiseksi. Ovatko vanhemmat ihmiset arvokas osa yhteiskuntaa ja onko tieto, osaaminen ja ymmärrys niin sanotusti pankki vai rasite, Härö kertoo MTV Uutisille.

Aihe ei ole kuitenkaan elokuvan syy, sillä sen tuotanto on alkanut jo ennen koronakriisiä.

– Elokuvissa näemme usein tarinoita ensimmäisestä rakkaudesta ja minusta on kiinnostavaa kertoa nyt millainen voi olla viimeinen rakkaus, Härö kertoo.

Härö kertoo olevansa kiitollinen siitä, että sai olla mukana kovan luokan ammattilaisten kanssa tekemässä kyseistä elokuvaa.

– Olemme hankkineet mahdollisimman oikeat henkilöt rooleihin. Heistä huokuu lämpö, välittäminen ja sydäntä särkevä riipaisu. Tämä on ollut jännittävä ja hieno prosessi. 

Nimekkään elokuvan menestyksestä tulevilla filmifestivaaleilla Härö ei kuitenkaan uskalla pohtia.

– Aina toivoo, mutta koskaan ei voi tietää. Jokainen, joka on tehnyt elokuvia tietää, että ennustukset voivat mennä aivan pieleen, hän myöntää. 

Rakkaani merikapteeni (My Sailor, My Love) alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson. Elokuva kertoo vanhasta merikapteenista joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei oikeastaan koskaan ollutkaan. Rakkaani merikapteeni kertoo iättömästä rakkaudesta, anteeksiannosta ja välittämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat