Suomalaiskaksikko jätti hyvästit KHL-joukkuetovereilleen – "Vihaan tätä"

KHL-seura Sibir Novosibirskin jättänyt suomalaiskaksikko Jyrki Jokipakka ja Harri Säteri pitivät puheen joukkuetovereilleen ennen lähtöään.

Säteri ja Jokipakka liittyivät aiemmin tällä viikolla KHL:n jättävien suomalaispelaajien joukkoon, kun kaksikko purki sopimuksensa Sibirin kanssa.

Kolme vuotta Sibirissä pelanneet suomalaiset pitivät joukkuetovereilleen puheet ennen lähtöään. Joukkueen ykkösvahtina toiminut Säteri avasi lähtöpäätöksen taustoja muille.

– Kuten kaikki tietävät, me olemme päättäneet lähteä kotiin. Kukaan ei pidä tästä, me emme pidä tästä. Olisimme halunneet taistella kanssanne pudotuspelien loppuun asti. Tässä tilanteessa meidän on ajateltava myös perheitämme. He ovat peloissaan kotona. Meidän täytyy ajatella heitä ja olla heidän kanssaan, Säteri sanoo Sibirin julkaisemalla Youtube-videolla.

32-vuotias suomalaisvahti haki sanojaan hyvästellessään joukkuetta. Säteri olisi halunnut pelata kauden normaalisti loppuun, mutta nykyinen maailmantilanne ei tätä kuitenkaan salli.

– Vihaan tätä. En haluaisi mennä kotiin. En tiedä, mitä sanoa tämän maailmantilanteen vuoksi. Olen todella nauttinut pelata teidän kanssanne. Tämä on hieno joukkue. Haluaisin taistella kanssanne loppuun asti, mutta perhe menee tietysti kaiken edelle, Säteri jatkaa.

– Haluan kiittää teitä näistä vuosista. Joidenkin teidän kanssanne olen pelannut kolme hienoa vuotta. Kiitos, Säteri kiittää.

Myös Jokipakka ehti pelata Sibir-paidassa kolmen kauden ajan. Suomalaispuolustaja kiitteli Säterin ohella joukkuetovereitaan yhteisistä vuosista.

– Harri sanoi aika lailla kaiken, mitä itsekin ajattelen tilanteesta ja miksi minäkin lähden. Haluan vain kiittää kaikkia. Tämä on ollut hienoa aikaa ja olen saanut paljon ystäviä. Haluaisin pelata pudotuspeleissä, mutta tilanne on mikä on. Meillä on kuitenkin yhä muistomme näiden kolmen vuoden ajalta, Jokipakka sanoo.

Jokipakan ja Säterin puheiden jälkeen jokainen joukkueen jäsen pääsi vielä halaamaan ja hyvästelemään suomalaiskaksikon.

Katso Jokipakan ja Säterin hyvästit tästä.

Lue myös:

    Uusimmat