Se oli kova paikka: KHL-luotsi kertoi Leijonat-tähden sanoista hyvästien hetkellä

Sibir Novosibirskin päävalmentaja Andrei Martemjanov on kertonut, miten vaikea pala oli, kun suomalaiskiekkoilijat Harri Säteri ja Jyrki Jokipakka jättivät KHL-seuran.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Maalivahti Säteri ja puolustaja Jokipakka poistuivat monien ulkomaalaispelaajien tavoin venäläisvetoisesta KHL:stä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi sotilaallisesti Ukrainaan. Sibir Novosibirskillä oli suomalaisten lähtiessä yhä kautta pudotuspeleissä jäljellä.

– Oli totta kai sääli, että jätkät lähtivät. Kaipasimme ehdottomasti heitä – he olivat yksiä Sibirin johtohahmoista. Tämä oli kuitenkin heidän valintansa. En tuomitse ketään. Minun tietojeni mukaan heidän perheiltään tuli paljon painetta. Jätkät olivat sen takia hyvin huolissaan, Martemjanov sanoi Sport-Ekspressille.

– Kun Jokipakka ja Säteri sanoivat hyvästit joukkueelle, he kiittivät meitä ja pyysivät ymmärtämään heitä oikein. Emme voi pakottaa ketään. He ovat ihmisiä – jokaisella on perheensä, joka on huolissaan.

Martemjanov muotoili, että "kaikki eivät olleet kovin hyvällä tuulella", kun Jokipakka ja Säteri jättivät hyvästit.

– He olivat oleellinen osa joukkuettamme. He eivät pelanneet Sibirissä ensimmäistä vuottaan. Säteri tuli luokseni ja myönsi, että hänen oli vaikea lähteä.

Leijonat helmikuussa Pekingissä olympiavoittoon torjunut ja parhaillaan Suomen MM-kotikisoissa mukana oleva Säteri pelasi kolmatta kauttaan Sibirissä. Hän tahkosi Sibiristä lähdettyään kuusi NHL:n runkosarjaottelua Arizona Coyotesin maalilla.

Jokipakalle kausi Sibirissä oli niin ikään kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat