Suomalaisjulkkikset paljastavat, mikä on heidän ehdoton jouluherkkunsa – Saara Aalto lisää joulukinkun päälle erikoisen ainesosan

0:36
Saara Aalto nauttii joulukinkun erikoisella tavalla – oletko maistanut?

Osa suomalaisjulkkiksista nauttii jouluisin perinneherkuista, osalla on täysin omat perinneruokansa. Saara Aalto nauttii perinteisen joulukinkun kuitenkin aivan omalla tyylillään. 

Suomalaiseen joulupöytään kuuluu perinteisesti kinkku ja laatikot, joiden reseptit ovat kulkeutuneet sukupolvilta toiselle.

Perheissä vaalitaan myös omia perinteitä, joita ei joka joulupöydästä löydykään.

Laulaja Pete Parkkonen paljasti MTV Uutisille, että Parkkosten joulupöydässä nautitaan keskisuomalaista perinneherkkua hernetuuvinkia, joka on joululaatikon tapainen ruoka.

Myös muut julkisuudesta tutut henkilöt paljastivat MTV Uutisille suosikkiruokansa.

Terveyttä, terveyttä 

Laulajatähti Iltan kotona on varsin terveellinen tapa, sillä joka vuosi hänen isänsä tekee muiden jouluherkkujen lisäksi perheelleen salaatin. Siihen laitetaan milloin mitäkin, niin fetajuustoa, kurkkua, tomaattia...

– Kilpailemme siskojeni kanssa aina siitä, että kuka saa viimeisen murun. Se tahtoo aina loppua kesken. Kuulostaa ärsyttävän terveelliseltä, Ilta naurahtaa. 

Sama maku

Popsensaatioduo Eino ja Aapeli kertovat olevansa henkeen ja vereen jouluihmisiä. Kun syyskuu koittaa, alkaa 12-vuotiaat kaksospojat luukuttamaan joululauluja. Joulussa erityisen tärkeää heille on se, että saavat olla läheisten kanssa ja nähdä serkkuja, joita ei niin usein näe. 

Einolla ja Aapelilla on jouluruoan suhteen varsin perinteikäs ja yhtenevä maku.

–  Porkkanalaatikko on parasta, kaksikko paljastaa.


"Muulla ei ole niin väliä"

Ex-mäkikotka Toni Niemisen joulupöydästä löytyy joka vuosi yksi ruoka, joka on monen suomalaisen suosikki.

–  Kinkku on ehdottomasti saatava, muulla ei ole niin väliä.

Naapurimaan herkut

Somevaikuttaja Rosanna Kulju viettää joulun perheensä luona pohjoisessa,  Ruotsin puolella Haaparannassa, josta hän on kotoisin.  

 – Syödään hyvin, ulkoillaan ja nautitaan toistemme seurasta. Vanhin veljeni asuu Filippiineillä, eikä hän vallitsevan tilanteen takia pääse kanssamme viettämään joulua, Kulju viestittää. 

Kuljujen joulupöydästä löytyy paljon ruotsalaisia herkkuja. 

– En pidä kinkusta. Syön lihapullia ja lohta eniten. Tänän vuonna olen hurahtanut leipomiseen, niin tulen olemaan jälkkärivastaava. 

Kulju kertoi Instagram-tilillään muutama päivä sitten, että leipoi joulun kunniaksi muun muassa Lucia-pullia ja mutakakun. 

Perinteiset herkut

Muusikko Kalle Lindroth kertoo joulun olevan yleensä rauhallinen, mutta tänä vuonna se on entistä rauhallisempi koronaviruspandemian vuoksi. 

– En tunne mitään pakottavaa tarvetta lähteä katsomaan Aleksanterinkadulle jouluvaloja tai joulukirkkoon jouluyönä. Tänä vuonna mennään ihan kotioloissa pienellä porukalla perheen kesken,  Lindroth kertoi MTV Uutisille Kummit Live: JouluMielelle -konsertin yhteydessä. 

– Poikkeusta tekee myös se, kun ei voi nähdä tiettyjä sukulaisia jouluna, sellaisia, joita on nähnyt lähes koko ikänsä jouluisin, Lindrothin aisapari Ida Paul toteaa. 

Ida Paul kertoo, että hän  pitää joulupöydässä erityisesti kastikkeista. 

– Tämä on ihan sikatylsä vastaus, mutta ruskea kastike on suosikkini. Sitä voi laittaa minkä tahansa ruoan päälle!

– Se on satavarma, että minä tulen ainakin syömään jouluna sinihomejuustoa ja pipareita, Lindroth kertoo. 

Omalaatuinen herkku 

Laulaja Saara Aalto tulee viettämään jouluaaton töissä. Hän laulaa Ylen Kuusijuhlassa. 

– Tämä on ensimmäinen jouluni kokonaan töissä. Onneksi se työnteko on laulamista, Aalto toteaa Kummit Live: JouluMielelle -konsertissa. 

Aalto ja hänen vaimonsa Meri Aalto aikovat suunnata sen jälkeen pohjoiseen, mistä Saara on kotoisin. 

– Olisi ihana myös päästä lomailemaan Lappiin. Aion lomailla alkutalven, hän paljastaa. 

Usein suomalaisessa joulupöydässä joulukinkku nautitaan sinapin kera. Saaran tapa syödä kinkkua on kuitenkin ainutlaatuinen ja hän lisääkin kinkun kaveriksi varsin erikoisen ainesosan. 

Minkä? Katso haastattelu videolta!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja