Me Naiset: Ex-pariskunta Heidi ja Toni Nieminen avoimina elämästään erityislapsen vanhempina

4:38
Toni Nieminen avoimena uudesta elämäntilanteestaan – pohtii nyt, mistä jatkuvat parisuhdeongelmat johtuvat

– En ole hetkeäkään ajatellut, että Elsan elämä olisi jotenkin pilalla hänen sairautensa takia, Toni Nieminen toteaa Me Naiset -lehden haastattelussa. 

Mäkihyppääjänä ansioitunut Toni Nieminen ja hänen ex-vaimonsa Heidi Nieminen kertovat Me Naiset -lehden tuoreessa haastattelussa elämästään erityislapsen vanhempina. 

Ex-pariskunnan ensimmäinen yhteinen lapsi Topias syntyi marraskuussa 2017 ja toinen yhteinen lapsi Elsa heinäkuussa 2019.

Heidi kertoo Me Naisille, että alkoi aavistaa pian tytön syntymän jälkeen, ettei kaikki ole normaalisti. 

– Elsa oli kymmenen päivän ikäinen, kun hänen synnytyskertomuksensa tuli postien mukana kotiin. Siinä pisti silmään lastenlääkärin huomio vauvan otsan mallista, mistä ei kuitenkaan ollut keskusteltu sanaakaan synnytyssairaalassa. Onnellinen vauvakuplani päättyi siihen, Heidi muistelee haastattelussa.

Terveydenhuollon ammattilaisena Heidi tiesi, ettei ulkonäköä kommentoitu syyttä. Hän alkoi googlettamaan asiaa ja huomasi itsekin, että Elsa näytti jotenkin erilaiselta. Hän tajusi, että kyseessä voi olla lyhytkasvuisuus. Lukuisien sairaalareissujen ja itkettyjen kyyneleiden jälkeen Elsa sai viiden kuukauden ikäisenä diagnoosin. Hänellä on akondroplasia, joka tarkoittaa muun muassa lyhytkasvuisuutena näkyvää luustosairautta. 

– En ole hetkeäkään ajatellut, että Elsan elämä olisi jotenkin pilalla hänen sairautensa takia. Hän on nauravainen, elinvoimainen, kykenevä ja temperamenttinen lapsi. Haasteita varmasti tulee, mutta jos hän on sinut itsensä kanssa, hänellä on kaikki avaimet ja voima niiden kohtaamiseen,  Elsan isä Toni sanoo Me Naisille antamassaan puhelinhaastattelussa.

Hyvissä väleissä 

Niemiset erosivat alkuvuonna reilun neljän avioliittovuoden jälkeen. Heti sen perään ex-mäkikotka alkoi seurustella oululaisen Anskun kanssa. Heidin ja Tonin eroa väritti se, kun Heidi kertoi Iltalehdelle, että eron syynä on juurikin hänen ex-miehensä uusi parisuhde

Nieminen ei ole enää yhdessä myöskään Anskun kanssa, sillä suhde päättyi eroon vain muutaman kuukauden yhdessäolon jälkeen.

Heidi kertoi kesäkuun alussa MTV Uutisille, että ovat  väleissä Tonin kanssa. Kaikesta huolimatta heitä yhdistää vanhemmuus, jonka he haluavat hoitaa kunnialla.

– Kyllä me yhdessä hoidamme näitä vanhemmuusasioita, kun on yhteisiä lapsia. Haluamme, että lapset saisivat mahdollisimman tasapainoisen elämän, Heidi kertoi.

– Lapset ovat täysin syyttömiä aikuisten välisiin asioihin, hän jatkoi. 

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja