Mainos

Suomalaisilla lapsilla hälyttävästi mielenterveysongelmia

Joka kymmenes 8-9-vuotiaista lapsista kärsii niin pahoista psyykkisistä häiriöistä, että heidän pitäisi päästä hoitoon. Suuri osa lapsista on kärsinyt ongelmista yli kolme vuotta. Luvut käyvät ilmi mielenterveystutkimuksesta, johon osallistui 6000 lasta.

Laajassa mielenterveystutkimuksessa kävi ilmi, että osa peruskoulun toisluokkalaisista kärsii mm. masennuksesta, ahdistuksesta, peloista ja käytöshäiriöistä. Tutkimuksen mukaan joka kymmenes 8-9 vuotiaista lapsista kärsii sellaisista psyykkisistä ongelmista, jotka vaatisivat hoitoa. Suuri osa heistä jää kuitenkin hoidotta, jolloin lapsen ongelmat pitkittyvät. Hälyttävintä on, että noin 8 prosenttia lapsista on kärsinyt häiriöistä jo yli kolme vuotta. Pojat ovat häiriintyneempiä kuin tytöt.

Tutkimuksessa on selvitetty myös päivähoidon ja koulun merkitystä lapsen kehitykseen. Päivähoito ja koulu on kehitetty tukemaan vanhempia kasvatuksessa, mutta jos nämä eivät toimi, vaikutus voi olla päinvastainen.

Tutkimus valmistui Helsingin, Kuopion, Turun, Oulun ja Tampereen yliopistojen lastenpsykiatristen yksiköiden yhteistyönä.

Suomessa vajaat 40 prosenttia lastenpsykiatrien viroista on yhä täyttämättä. Huomenna valtioneuvoston päättää 70 miljoonan markan lisärahoituksen jaosta, jolla on tarkoitus tehostaa lasten-ja nuorten psykiatrisia palveluja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.