Mainos

Suomalaiset onnitelleet Ruotsin tunnetuinta hääparia

Ruotsin suurlähetystö Helsingissä on pitänyt tällä viikolla oveaan auki kansalaisille, jotka haluavat jättää hääonnittelunsa Ruotsin kruununprinsessa Victorialle ja herra Daniel Westlingille.

Suomen kansalla on ollut mahdollisuus onnitella hääparia kirjoittamalla terveisensä onnittelukirjaan Ruotsin Helsingin-suurlähetystössä. Keskiviikosta lähtien lähetystössä on ollut esillä kaksi onnittelukirjaa, joiden kannet suljettiin tänään puoliltapäivin. Kirjoihin kävi jättämässä puumerkkinsä yli 1500 henkilöä, joista osa halusi jättää persoonallisen viestin kuuluisalle hääparille.

- Viesteissä toivotetaan paljon onnea ja lycka tillia, mutta on myös henkilökohtaisempiakin terveisiä. Jopa runoja, jotkut ovat laittaneet piirustuksiaankin. Punaisena lankana onnittelukirjoissa kulkee kuitenkin hyvin lämmin ja syvä tunnelma, kertoo lähetystön lehdistö- ja kulttuurineuvos Anders Eriksson.

Onnittelukirjat lähetetään nyt Helsingistä Tukholmaan, missä protokollaosasto käy ne läpi. Samalla osasto käy läpi kaikki onnittelukirjat, jotka ovat olleet esillä Ruotsin lähetystöissä eri puolilla maailmaa. Myöhemmin kirjat matkaavat kuninkaanlinnaan hääparin luettaviksi.

- En tiedä, missä vaiheessa he ehtivät niitä lukea. Ei ainakaan ennen häitä, mutta ehkä häiden jälkeen. Pelkästään Suomessa olleiden onnittelukirjojen lukeminen vie aikansa, Eriksson arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.