Mainos

Suomalaiset onnellisempia kuin EU-kansalaiset keskimäärin

Suomalaisilla on kuitenkin eniten kroonisia sairauksia.

Suomalaiset ovat Euroopan toiseksi tyytyväisin ja onnellisin kansa. Eurooppalaisten elämänlaatua koskeva tutkimus kertoo suomalaisten olevan myös erittäin optimistisia ja stressittömiä.

Suomalaiset kertovat olevansa onnellisia, tyytyväisiä ja optimistisia. Vain tanskalaisilla menee suomalaisia paremmin paremmin. Vastaavia tutkimustuloksia on saatu aiemminkin.

- Kyllähän Suomessa elinolot on viime vuosien aikana kovasti parantuneet. Suomalaiset toimii hyvin systemaattisesti ja ehkä suomalaisten odotuksetkaan eivät ole niin valtavan korkealla, Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön johtaja Jorma Karppinen kertoo.

Suomalaiset luottavat toisiinsa ja yhteiskuntaansa enemmän kuin yksikään muu EU-kansa. Olemme myös paljon keskivertoa optimistisempia.

- Myös ruotsalaiset ja tanskalaiset ovat optimisteja. Optimistisuus on seurausta korkeasta elämänlaadusta, tutkimuskoordinaattori Robert Anderson kertoo.

Vanhojen EU-maiden kansalaisista puolet kärsii työstressistä, suomalaisista vain joka viides.

Huonoja uutisia suomalaisten kannalta tuoreessa tutkimuksessa on oikeastaan vain yksi: meillä on eniten kroonisia sairauksia Euroopassa. Useampi kuin joka kolmas haastateltu suomalainen kertoi, että hänellä on pitkäaikainen sairaus tai vamma.

- Yksi syyhän voisi olla tämä hyvä terveydenhoito Suomessa. Tutkitaan ihmiset tarkasti ja havaitaan sairaudet, joita ei muissa maissa ehkä havaittaisikaan, Karppinen pohtii.

Silti suomalaiset ovat tyytyväisempiä terveydentilaansa kuin EU-kansalaiset keskimääriin. Ilmeisesti allergioiden ja monien muiden sairauksien kanssa voidaan elää niin, että olo tuntuu silti terveeltä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.