Suomalaiset loihtivat huimalla tavalla Latviaan toisen MM-jään – kamerahaastattelu sai hulvattoman päätöksen

Latvian Riikaan oli vain kolme kuukautta aikaa kyhätä toinen MM-jääkiekkokelpoinen halli sen jälkeen, kun helmikuussa selvisi, että se isännöi kisoja yksin. Hätiin tulivat suomalaiset.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Latvian piti alun perin isännöidä tämänvuotisia MM-kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa, mutta kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti tammikuussa riistää kisat Valko-Venäjältä. Helmikuussa päätettiin, että Latvia isännöi kisoja yksin.

Latviassa oli MM-kelpoinen Riika-areena, mutta toisen hallin kyhäämiseen ei jäänyt viljalti aikaa. Puhelinsoitolla hätiin kutsutulle Suomen Tekojää Oy:lle sitä oli riittävästi.

Olympic Sports Centressä oltiin pelattu muita lajeja, pääasiassa jalkapalloa, mutta nyt siinä pelataan MM-jääkiekkoa.

– Tämä alkoi siitä, että tässä oli jalkapallohalli, tekonurmi. Otettiin tekonurmet pois ja lähdettiin rakentamaan jäärataa, Jerry Mansikkaviita Suomen Tekojää Oy:stä kertoo. 

– Siellä on jäähdytysputkisto jään alla. Sen jälkeen asennettiin kylmätekniikka, ilmanvaihto. Sitten kaukalo, joka on suomalaisen toimittajan, Icepron.

MM-kisojen järjestelykomitean toimitusjohtaja Edgars Buncis kiittelee MTV Urheilulle jään hoitaneita suomalaisia. Hänen mukaansa haastavinta nopealla aikataululla oli saada juuri päivittäisessä jalkapallokäytössä ollut Olympic Sports Centre jääkiekkovalmiiksi – hermot ehtivät olla koetuksella.

– Jään valmistanut suomalainen yritys teki erinomaista työtä. He ovat ammattilaisia. Kommunikaatio ja koko prosessi oli organisoitu niin sulavasti. Nuo jätkät tietävät, mitä he tekevät, Buncis sanoo.

Buncis miettii, että suomalaisten kokemus jään valmistamisesta on paljon latvialaisia suurempaa. Hän uskoo, että latvialaisille on tullut suomalaisilta jään laadun takaamiseksi tulevaisuudessa kantavaa oppia.

Olympic Sports Centerissä pelataan ensin A-lohko, kun taas B-lohko, jossa Suomi on mukana, tahkotaan Riika-areenalla. Jerry Mansikkaviita luottaa, että heidän valmistamansa jää onnistutaan pitämään optimaalisessa kunnossa.

Haastattelu saa hulvattoman päätöksen, kun puhe siirtyy siihen, saisivatko suomalaiset etua, jos he pelaisivat myöhemmin kisoissa Olympic Sports Centerin jäällä. Katso lopun käänne ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat