Mainos

Suomalaiset korutaiteilijat arvostettuja maailmalla: Materiaalien innovatiivisuus yllättää – muovipussi, kuivunut banaani, oksa..

2:03

Suomalaisten korutaitelijoiden näyttelyitä on parhaillaan esillä Hollannissa ja Saksassa.

Korutaideyhdistyksen laajassa näyttelyssä Helsingin Kaapelitehtaalla on tällä viikolla esillä lähes neljänkymmenen ​​​​​​​korutaitelijan teoksia.

Korutaideyhdistyksen teosmyyntinäyttelyssä näkyy korutaitelijoiden innovativiisuus materiaalien suhteen: muovia, kruunukorkkeja, oksia, kuivatettu banaani ja puuta.

Suomalainen yleisö on suhtautunut näyttelyyn hämmentyneen kiinnostuneesti.

– Hämmästellään materiaaleja ja niiden kirjoa. Kävijät pohtivat usein, että eihän tätä voi edes käyttää. Sehän on korutaiteen ideakin, että sen ei tarvitse olla käytettävä koruteos vaan se voi olla vuoropuhelussa kehon ja käytettävyyden kanssa, sanoo korumuotoilja Elli Hukka.

Sata vuotta vanha taiteenlaji kiinnosti Valtion Taidetoimikuntaa, niin että valtion osti kokoelmiinsa kymmenkunta teosta.

Suurin osa korutaitelijoista elää apurahan turvin, sillä Suomessa korutaiteen keräilijöitä ei ole kuten ulkomailla. Monet joutuvat tekemään muita töitä osa-aikaisesti.

Mikä on korun suhde kehoon?

Korutaide vei tästä huolimatta mennessään muotoilijaksi valmistuneen Elina Honkasen, joka kertoo Past present -sarjansa taustoista.

 – Siinä olen pohdiskellut peiliin katsomista ja sitä, mitä sieltä peilistä näkyy: ihmisen monet kerrostumat ja menneisyys. Mitä vaikka isovanhemmille on tapahtunut ja miten se kaikki näkyy, avaa Honkanen.

– Teokset lähtevät liikkeelle jostain ajatuksesta tai jostain kysymyksestä, mitä olen miettinyt. Usein pohdin teoksissa, mitä koru on ja mikä tekee esineestä korun.

Hukkasen mukaan korutaiteen vahvuus on se, että ei ole olemassa mitään rajoja, mistä taidetta ei voi tehdä.

Korutaideyhdistyksen näyttely on esillä 9.-17.3.2019 Helsingin Kaapelitehtaalla.

Korjattu 15.3. klo 15.31: Muokattu haastateltavien nimet oikein.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja