Suomalaiset innostuivat taas varaamaan ulkomaanmatkoja – eniten houkuttelevat nämä tutut kohteet

Ulkomaanmatkojen varaukset ovat viime viikkoina kääntyneet nousuun pitkän hiljaisemman kauden jälkeen.

Koronapandemia hyydytti ulkomaanmatkailun, ja matkanjärjestäjät taituroivat rajoitusten ja suositusten kanssa. 

Parin viime viikon aikana pakettimatkojen varaukset ovat vilkastuneet merkittävästi, kerrotaan Aurinkomatkoilta ja TUI:lta. Finnairilla varausmäärissä ei muuten ole havaittu suurta nousua, mutta black friday-tarjouksiin tartuttiin hanakasti, kertoo myyntijohtaja Mikko Turtiainen.

– Kyllä varmasti yksittäinen suurin positiivinen asia ovat nämä rokoteuutiset, jotka ovat vahvistaneet asiakkaiden uskoa tulevaan, että valoa on tunnelin päässä, arvioi Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa

Kun ihmiset saavat vihdoin merkkejä siitä, että matkoille ehkä pian voikin taas päästä, kysyntä voi kasvaa nopeasti, Kousa pohtii. Myös talvi ja pitkä odotus voi vaikuttaa.

– Ihmiset ovat kyllästyneet olemaan kotona, he haluavat jotain mistä unelmoida, sanoo myös viestintäpäällikkö Laura Aaltonen TUI:lta. 

– Toki pitää muistaa, että varausmäärät ovat yhä pieniä verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan, Aaltonen sanoo. 

Lämpö tutuissa maissa houkuttelee

Matkanjärjestäjät kertovat, että tällä hetkellä suomalaiset varaavat matkoja erityisesti loppukeväälle ja kesälle. 

– Olemme huomanneet, että ihmiset haluavat lähteä heti kun se on taas mahdollista, Aaltonen sanoo. 

Kohteina selkeästi houkuttavat tutut, turvalliseksi koetut kohteet, kuten Kreikka, Kreeta ja Rodos, sekä Espanja, Kroatia ja Turkki. 

Ensi talveksi varataan matkoja etenkin Thaimaahan ja Kanariansaarille. Myös Finnairilla huomattiin, että suosikkikohteisiin kuten Malagaan, New Yorkiin ja Bangokiin liput menivät hyvin kaupaksi.

Koronavirus ei suinkaan ole täysin unohtunut matkailijoiden mielistä. Kousan mukaan kysymyksiä tulee paljon, ja heillä on Aurinkomatkoilla tarjolla runsas tietopaketti asiakkaille.

Aaltosen mukaan matkanjärjestäjät ovat jo tänä vuonna tottuneet siihen, että ulkoministeriön ohjeistukset voivat muuttua nopeastikin, jos koronatilanne jossain kohdemaassa vaikeutuu, ja tilanteeseen on varauduttu.


Lue myös:

    Uusimmat