Matkanjärjestäjät uskovat, että jo kesällä voi matkustaa – "Uskon, että matkojen hintakilpailu lisääntyy keväällä"

9:09
Katso video: Matkajärjestäjät aloittivat kesälomamatkojen markkinoinnin – ostajia houkutellaan joustavuudella

Matkanjärjestäjät ovat luottavaisia tulevan kesän ja ensi talven ulkomaille suuntautuvien lomamatkojen toteutumiseen.

Aurinkomatkat kertoo, että yrityksen ensi kesän matkatarjonta on kattava, lähes 80 prosenttia siitä, mitä suunniteltiin kesälle 2020 ennen koronakriisiä.

Yhtiö tarjoaa matkoja erityisesti suomalaisten suosikkikohteisiin, joita ovat Kreikka, Italia, Espanja ja Turkki. Suomalaiset ovat kääntäneet katseensa myös ensi talveen, koska tämän talven ulkomaanmatkat eivät näytä toteutuvan.

– Ensi kesän suhteen uskon, että matkojen osalta kesä lähtee hyvin käyntiin viimeistään touko-kesäkuussa. Ensi talvelle Kanarian ja Thaimaan osalta on tullut tosi paljon varauksia, johtuen varmasti siitä, että tämän talven osalta näyttää, ettei matkalle pääse, Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa kertoo.

Kreikka tukenut yrittäjiä

Kousan mukaan myös matkakohteet ovat hyvin valmiina, kun turisteja jälleen saapuu. Esimerkiksi Kreikka on tukenut voimakkaasti matkailuyrittäjiä.

– Kreikan hallitus arvioi, että toukokuun loppuun mennessä 60 prosenttia kreikkalaisista on saanut rokotteen. Kreikkahan on suomalaisten suosituin kohde kesällä, Kousa sanoo.

Myös Tjäreborgilla uskotaan matkailukesään, sillä rokotukset ovat vauhdissa keväällä. Matkanjärjestäjille matkailun avautumisen tuoma liiketaloudellinen kasvu tulee olemaan huimaa, sillä matkanjärjestäjillä ollut vuoden liiketoiminta lähes katkolla, muistuttaa Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen.

– Kaikki matkat, jotka pystytään järjestämään, ovat plussaa, Virtanen summaa.

Varausehdot joustavampia

Matkailijoiden houkuttelemiseksi varauksentekoon, yhtiöt ovat lisänneet joustavuutta varausehtoihin.

– On muutettu hiukan ehtoja, jolloin matkan vaihtaminen tai peruuttaminen on joustavampaa ja helpompaa. Meille on tullut myös oma takuu rahanpalautuksista (peruutustilanteissa), maksetaan rahat takaisin seitsemässä päivässä, Virtanen kertoo.

Myös Aurinkomatkoilla matkojen peruutusehtoja on muokattu.

– Tällä hetkellä matkan voi perua kolme viikkoa ennen matkaa toimistokuluilla tai vaihtaa uuteen kohteeseen veloituksetta. Koko ajan katsotaan, minkälaista lisäturvaa tarvitaan, Kousa toteaa.

Matkojen hinnat normaalitasolla

Kousan mukaan matkojen hinnat ovat tällä hetkellä normaalilla tasolla verrattuna aiempiin vuosiin.

– Uskon, että hintakilpailu lisääntyy kevään mittaa, kun varsinaiset kampanjat alkavat, hän arvelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja