Suomalaisesta perinteestä tulossa kuuma trendi Yhdysvalloissa

Saunojen suosio nousee Yhdysvalloissa. Suomalaisille arkisesta asiasta on tulossa suosittu rakennushanke, kun amerikkalaiset muuttavat kellareitaan ja varastohuoneitaan saunatiloiksi.

Työelämän paineet ja stressi mainitaan saunojen suosion syyksi. Saunomista pidetään hyvänä rentoutumiskeinona, minkä vuoksi yhä useammat haluavat rakentaa löylyhuoneen omaan kotiinsa. Amerikkalaislehti esittelee kuvien avulla erilaisia saunoja ja antaa ohjeita oman saunan rakentamiseen. Yhtenä erikoisuutena on kuntosalille rakennettu sauna, mikä suomalaisen silmään näyttää kovin tutulta.

Saunan terveysvaikutukset

Suomalainen sauna-sana herättää amerikkalaisissa useimmiten mieleen lämmön, millä torjutaan talven kylmyyttä. Lämmön lisäksi saunalla tiedetään olevan terveysvaikutuksia. Sen kerrotaan muun muassa puhdistavan kehon kuona-aineista, helpottavan särkyä ja kipua lihaksissa sekä edistävän ihon hyvinvointia. Saunojen suosiosta kertovassa artikkelissa vinkataan kysymään asiasta skandinaaveilta, joiden "2000 vuotta kestänyt saunaperinne on edelleen voimissaan".

Ohjeet saunan rakentamiseen

Saunan rakentaminen on tuttu juttu Suomessa, mutta Atlantin toisella puolella hanke ei ole yksinkertainen. Ensinnäkin saunasta haaveilevaa kehotetaan miettimään, kuinka suuren jännitteen kotiin rakennettava sähkösauna aiheuttaa ja miten saunasta tulevan höyryn saa ohjattua ulos. Valmiina tulevan sähkösaunan hinnaksi arvioidaan noin tuhatta dollaria eli reilua 750 euroa ilman asennuksesta aiheutuvia kustannuksia.

Materiaaleiksi saunaan suositellaan suomalaisittain erikoista setripuuta, minkä kerrotaan antavan miellyttävän tuoksun. Sen hyvänä puolena pidetään myös sitä, ettei setripuusta irtoa tikkuja eikä se kuumene liikaa. Setrin lisäksi hyväksi materiaaliksi mainitaan Suomessakin käytetty kuusi.

Lähde: Huffington Post

Lue lisää:

Mari Mäkinen / MTV3

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja