Mainos

Suomalaisessa metsässä elänyt saksalainen Charlotte, 23, joutui someraivon uhriksi – uhkailtiin raiskaamisella

Saksalainen Charlotte Arnswald, 23, ehti viettää kuukauden päivät Ylä-Savossa metsän keskellä, ennen kuin poistui maasta viime viikonloppuna. Biologiaa opiskelevan naisen tarkoituksena oli kokeilla taitojaan luonnossa laavussa nukkuen. Ylen uutisoitua naisen eräelämästä Ylä-Savossa roihahti kuitenkin someraivo.

Sosiaalisen median keskustelupalsta Ylilaudassa käytiin kiihkeää ja karskia keskustelua, jossa saksalaisnaista uhattiin väkivallalla ja raiskaamisella. Kirjoittajat uhkasivat etsiä naisen käsiinsä ja raiskata hänet, jotta tämä oppisi ymmärtämään suomalaisuutta.

Laavupaikan Arnswaldille tarjonnut ja tytön siskon hyvä ystävä Jaana Keränen tyrmistyi somessa kuohuneesta keskustelusta.

– On käynyt hyvin selväksi, että he, jotka tällaista sontaa kirjoittavat nettiin, ovat keskenkasvuisia nuoria. Olen kasvattajana kauhuissani siitä, mikä meidän nuorillamme on hätänä. Miksi heidän täytyy olla puolen yön jälkeen netissä uhkailemassa väkivallalla ja raiskauksella vierasta ihmistä, Keränen kauhistelee.

Sijaintia yritettiin suojella

Keskustelupalstalla ihmiset ovat yllyttäneet toisiaan etsimään paikkaa, jossa nuori saksalaisnainen majoittuu. 

Ylen alkuperäisessä Arnswaldista kertovassa jutussa sijaintitiedot jätettiin kuitenkin tarkoituksella pois, jotta Arnswald saisi rauhassa kokeilla eräelämää ilman häiriötekijöitä.

– Jätimme tarkoituksella kertomatta, että laavu sijaitsee Sonkajärvellä suojellaksemme häntä siltä mahdollisuudelta, että joku lähtisi etsimään paikkaa. Mutta eihän meidän Charlotte ehtinyt kauaa suojautua, kun keskustelupalstalla alettiin tehdä hartiavoimin töitä hänen löytämisekseen, Keränen valittelee.

"Someraivo ei kerro hyvää kieltä"

Henkilökohtaisten syiden vuoksi Suomesta viikonloppuna poistunut Arnswald ei Keräsen mukaan ole tietoinen someraivosta. Keränen toivoo, etteivät järkyttävät keskustelut päädy naisen silmiin.

– Charlotte on tulossa siskonsa kanssa kesällä kylään meille, joten toivon, etteivät he ole tietoisia someraivosta, Keränen sanoo.

– Someraivo ei kerro hirveän hyvää kieltä suomalaisuudesta. Minä en ainakaan haluaisi mennä maahan, jossa on tuollaista kirjoittelua, hän lisää.

Keränen ei ole huolissaan pelkästään kirjoittelun vaikutuksesta Suomi-kuvaan, vaan on ennen kaikkea järkyttynyt siitä, miten helposti suomalaiset voi yllyttää äärimmäisyyksiin.

– Pointti ei ole ainoastaan Charlotten tilanne, vaan myös se, miten helposti suomalaiset voi yllyttää tällaiseen päättömyyteen ja väkivaltaan, Keränen kummeksuu.

Someraivosta kertoi ensimmäisenä Yle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.