Suomalaisessa futisottelussa erikoinen tapaus – pelaaja luuli kuulleensa rasistisen ilmauksen, seuran mukaan kyseessä ”Tiger Woods -huuto”

Jalkapallon kakkosessa eli Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavien JIPPOn ja JJK:n välisessä ottelussa nähtiin erikoisempi tapaus. Asia on edennyt Palloliiton kurinpitomenettelyyn.

Lauantaina 8.8. pelatussa ottelussa JJK-maalivahti Aati Riihimäki oli kuullut yleisöstä päätuomarille kohdistetun rasistisen huudon. Riihimäen kuulemaa tukivat myös JJK:n markkinointijohtaja Joni Vesalainen, osa JJK:n pelaajista ja osa katsojista.

JIPPO julkaisi tiedotteen asiasta verkkosivuillaan.

– Selvityksen pohjalta saatiin varmuus, että pelitilanteessa, jossa Riihimäen mukaan rasistinen kommentti olisi huudettu kuuluu yleisöstä huudahdus ”tiikeri”. Riihimäen mainitsemaa rasistista huudahdusta ei olla pystytty varmentamaan. Varmaa on luonnollisesti se asia, että JIPPO tuomitsee rasismin.

– Asiassa on kysymys Riihimäen ja muutaman muun ihmisen väärinkuulemisesta/-käsityksestä. Tällä hetkellä nuorison keskuudessa käytetään paljon termiä ”tiikeri”, joka tulee eräästä internetissä levinneestä videosta, jossa Tiger Woodsille huudetaan katsomosta ”c´moon Tiikeri…”. Olemme tavoittaneet poikaporukan, joka oli katsomassa JJK-ottelua, ja jotka ovat myöntäneet huutaneensa sanaa "tiikeri" ottelun aikana useaan kertaan, erityisesti siinä kohdassa peliä, missä Riihimäki luuli kuulleensa rasistisen sanan. Asiaa tutkittuamme pidämme ilmeisenä, että tummaihoisista ihmisistä käytetty rasistinen sana on sekoitettu tähän tiikeri-sanaan, seura selitti.

Palloliitto aloitti kurinpitomenettelyn JIPPO-JJK-ottelusta. JIPPOlla on ollut viikko aikaa toimittaa oma vastineensa Palloliitolle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja