Oluet pois! HJK teki kipeän ratkaisun ylilyöntien jälkeen

HJK järjesti tapaamisen seuran, otteluiden turvallisuusvastaavan, poliisin ja kannattajien edustajan välillä. Tapaamisessa puitiin torstaina FC Lahti -ottelussa sattunutta välikohtausta, jossa poliisi oli poistanut kannattajia stadionilta.

HJK:n kauden ensimmäisestä kotiottelusta on aiheutunut jälkiselvittelyä. Ottelun yhteydessä oli tapahtunut järjestyshäiriöitä, ja poliisi oli poistanut valikoimiaan henkilöitä poikkeuksellisella tavalla katsomotiloista ottelun aikana. HJK:n kannattajayhdistys Klubipääty oli aiemmin tällä viikolla kritisoinut voimakkaasti poliisin toimintaa tapahtumassa.

HJK:n kaupallinen johtaja Sirja Luomaniemi kuvailee tapahtunutta kokonaisuudessaan harvinaiseksi.

– Torstain välikohtaus oli todella valitettava, mutta myös täysin poikkeuksellinen yksittäistapaus. Seurana voimme luvata, että HJK:n otteluihin on aina turvallista tulla. Haluamme muistuttaa, että poliisilla on täysi oikeus tulla HJK:n ottelutapahtumaan, myös katsomoihin, jos poliisi katsoo sen tarpeelliseksi. Onneksi tällaiselle ei ole tarvetta lähes koskaan, Luomaniemi kommentoi.

HJK järjesti tiistaina tapaamisen HJK:n, seuran turvapalvelun, poliisin ja kannattajien edustajien välillä. 

– Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, ettei torstain kaltaisia tapahtumia haluta nähdä enää uudelleen. On tärkeää, että kaikilla osapuolilla on yhteinen tahtotila turvallisen ottelutapahtuman mahdollistamisesta, seuran tiedotteessa kuvaillaan.

HJK:n mukaan torstain ottelusta on kirjattu rikosilmoituksia eri rikosnimikkeillä. Lisäksi sääntöjen vastaista toimintaa ottelussa harjoittaneita henkilöitä tullaan sanktioimaan tapauskohtaisesti.

– Yhteistyömme kannattajapäätymme kanssa on nykyisellään erittäin hyvää, ja arvostamme suuresti heidän luomaansa ainutlaatuista tunnelmaa kotiotteluissamme – Klubipääty on vahva ja erottamaton osa HJK:ta. Tätä positiivista kannattajakulttuuria haluamme tukea ja mahdollistaa tulevaisuudessakin. Päädyn kanssa on paiskattu kättä siitä, että positiivista kulttuuria tuetaan ja ylilyönteihin puututaan jatkossakin. Se on kaikkien etu ja mahdollistaa turvallisen ottelutapahtuman, Luomaniemi sanoo.

Olutta ei saa enää nauttia kannattajakatsomossa

Tapahtuneen välitön seuraus kannattajapäädyssä on oluen nauttimisen kieltäminen katsomossa seuraavassa kolmessa kotiottelussa.

– Seuraavan kolmen kotiottelun ajan Klubipäädyssä ei voi nauttia mitään juomia katsomolohkoissa ja -penkeillä, vaan kaikki juomat nautitaan katsomon takana olevalla terassialueella, seura tiedottaa.

HJK kertoo tekevänsä päätöksen eteläpäädyn anniskelukatsomoiden kohtalosta seuraavan kolmen ottelun aikana.

– Seuran ja kannattajien yhteinen tahtotila on mahdollistaa anniskelukatsomot Klubipäädyssä, ja toimivaa ratkaisua hiotaan parhaillaan yhteistyössä kannattajien sekä ravintola- ja kioskitoiminnasta vastaavan Helsingin Rock and Rollin kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat