Mainos

Suomalaisen taiteen hinta nousussa

Taidehuutokauppojen päättynyttä kautta kuvataan ennätykselliseksi. Taidepörssi 2000 -hakuteoksen mukaan taidekaupan myynti kasvoi viime syksyn ja kuluvan vuoden kevään välisenä aikana 37 prosenttia.

Myynnin kasvu perustui erityisesti hintojen nousuun ja moniin kalliisiin töihin. Kaupaksi käyneiden teosten lukumäärä oli suunnilleen sama kuin edellisellä kaudella.

Päättyneen kauden aikana myytiin kaksi Suomen kaikkien aikojen kalleinta maalausta. Albert Edelfeltin Ompelijattaret-taulusta sekä Helene Schjerfbeckin Katkennut kieli -taulusta maksettiin kummastakin 2,6 miljoonaa markkaa.

Yli miljoonan markan tauluja on Suomessa myyty kaikkiaan 24. Taidekaupan noususuuntaa kuvaa se, että viisi näistä on mennyt kaupaksi viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Suomalainen taide kävi kaupaksi myös ulkomailla. Kolmesta maalauksesta maksettiin yli miljoona markkaa: Tukholmassa Helene Schjerfbeckistä ja Lontoossa kahdesti Akseli Gallen-Kallelasta.

Viime sesongin huutokauppojen liikevaihto nousi yhteensä 44,6 miljoonaan markkaan. Luku on korkein koko 1990-luvulla. Taidekauppojen myynti on ollut nousussa huutokauppakaudesta 1997-98 lähtien.

Tiedot on kerätty Hagelstamin ja Bukowski-Hörhammerin taidehuutokaupoista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.