Suomalaisen NHL-vahdin varusteet valmistava yritys ryhtyy tuottamaan suojavarusteita koronavirusta vastaan

4:02
Ville Nieminen pohtii koronaviruksen vaikutuksia NHL:ään.

NHL:n tähtivahteja varustava Brian's Custom Sports -yritys on ryhtynyt valmistamaan lääkintähenkilökunnan suojavaatteita auttaakseen koronavirusta vastaan käytävässä taistelussa.

Kanadalaisyritys valmistaa normaalisti muun muassa maalivahtien polvisuojia sekä kilpiä ja räpylöitä, mutta oli jo ehtinyt ajaa toimintaansa alas koronaviruksen leviämisen takia. TSN kertoo, että Windsor-Essexin piirikunnan lääkintäviranomaiset kuitenkin tiedustelivat tiistaina yritykseltä sen mahdollisuuksista alkaa valmistaa lääkintähenkilöstön suoja-asusteita.

Yrityksen myyntijohtaja Joe Aitken kertoo, että 16-henkinen ompelijatiimi oli kysyttäessä heti valmis palaamaan töihin.

– Osin kyse on töiden jatkumisesta. Toinen puoli on, että pääsee auttamaan ja tekemään hyvää.

Aivan välittömästi suoja-asusteiden valmistusta ei voitu aloittaa. Yksi varmistettava asia oli yrityksen laitteiston soveltuvuus ohuiden kankaiden ompelemiseen. Normaalisti yrityksen koneita käytetään varusteissa käytettävän paksun keinonahan ompelemiseen. 

Yritykseltä puuttui myös suoja-asusteen mallikappale. Sellaisen ompelijat kuitenkin saivat paikallisesta sairaalasta, joten 18 000 asusteen ompelu-urakka pääsi vauhtiin.

– Kaikki toivovat, että jääkiekko jatkuisi. Mutta kun näkee, mitä maailmassa tapahtuu, tilanteen hallintaan saaminen ja tartuntahuipun madaltaminen nousevat tärkeimmäksi, Aitken sanoo TSN:lle.

Brian's Custom Sportsin asiakkaisiin kuuluu lukuisia NHL-maalivahteja, kuten Vegasin Robin Lehner ja Bostonin Jaroslav Halak. Yrityksen verkkosivujen mukaan myös Arizonan suomalaisvahti Antti Raanta pysäyttää kiekkoja kanadalaisyrityksen varusteilla.

Varustevalmistajat ovat kunnostautuneet koronavirustaistelussa. Aiemmin viikolla uutisoitiin, että jääkiekkovarusteita valmistava Bauer on ryhtynyt tuottamaan kasvosuojuksia koronavirukselta suojautumiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja