Muoti jäi hetkeksi koronaviruksen "innoittamana": Kurikkalainen lakkitehdas auttaa nyt suojavarustekriisissä – "Haluamme kantaa kortemme kekoon tärkeässä asiassa"

4:18

Suojavarusteista on ollut maailmanlaajuisesti paikoittain jopa huutava pula. Moni yritys onkin koronaviruskriisin keskellä ryhtynyt toimeen suojavarustevajeen estämiseksi – esimerkiksi Kurikassa, Etelä-Pohjanmaalla.

Video: Mistä ajatus suojavarusteiden tuotantoon lähti Tellan lakkitehtaalla? Katso yllä olevalta videolta!

Kurikassa toimiva lakkitehdas on aloittanut suojavarusteiden valmistuksen koronaepidemian synnyttämiin tarpeisiin. Esimerkiksi suojatakkien valmistus käynnistyi tänään. Lakkitehtaassa valmistetaan luonnollisesti myös suojalakkeja – suusuojasta on kehitetty prototyyppi. 

Suojavarusteita valmistetaan yhtiön toimitusjohtajan mukaan ensisijaisesti terveydenhuoltohenkilöstön tarpeisiin.

– Meillä on erittäin hyvä yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa ja meillä pystytään valmistamaan ihan reipasta satsia tavaroita. Tarkoitus on nostaa kapasiteettia kysynnän mukaan, Tellan toimitusjohtaja Liina-Maaria Lönnroth kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

– Haluamme kantaa kortemme kekoon tässä tärkeässä asiassa, hän jatkaa. 

Materiaalit täysin kotimaisia

VTT on tehnyt kotimaisten kuitukangas- ja tuotevalmistajien kanssa yhteistyötä selvittääkseen, millä toimijoilla on valmiudet muuttaa tuotantoaan äkillisesti kasvaneeseen suojavarustetarpeeseen. Kotimaisten raaka-aineiden soveltuvuutta juuri suojavarustekäyttöön on testattu VTT:n toimesta.

Kurikkalainen Tella saa raaka-aineita kotimaiselta Suomisen Kuitukankailta. Kotimainen kuitukangasvalmistaja lisää tuotantoketjujen varmuutta tilanteessa, jossa kansainväliset tuotanto- ja toimitusketjut ovat tavallista epävarmempia.

Koronaviruspandemian jälkeen lakkitehdas siirtyy jälleen muodin pariin. 

– Tämä on meidän poikkeusolojen toimintaa, ja on mahtavaa, että voimme auttaa suojavarusteiden saatavuuden suhteen, Lönnroth sanoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja