Jääkiekon varustevalmistaja kehitti suojan koronavirusta vastaan – käyttöön jo ensi viikolla?

4:06
Videolla juttua koronaviruksen vaikutuksista urheilussa.

Kun jääkiekko on tauolla, Bauer on valjastanut voimansa taisteluun koronavirusta vastaan: tunnettu varustevalmistaja on kehittänyt virukselta suojaavan maskin.

Tuote sisältää pitkän koko päätä suojaavan visiirin. Idea syntyi videokonferenssissa, kun Bauerin johto pyysi asiantuntijoitaan miettimään, miten se voisi auttaa taistelussa koronapandemiaa vastaan.

Bauer on jo ottanut projektistaan yhteyttä Quebecin viranomaisiin ja toivoo saavansa tuotteen julkaisulle hyväksynnän. Tuotetta on kaavailtu muun muassa lääkäreille ja sairaanhoitajille.

– Voisimme tarjota ensimmäiset visiirimme käyttöön jo ensi viikolla, Bauerin varapääjohtaja Dan Bourgeois kertoi kanadalaismedia RDS:lle.

Bourgeoisin mukaan nykyinen tuote on kertakäyttöä varten, mutta Bauer jatkaa tuotekehitystä luodakseen uuden mallin jatkuvaan käyttöön.

Bauerilla on tällä erää materiaalia 10 000 maskin tuottamiseen ja kapasiteettia valmistaa 2 000 maskia päivässä. Bourgeois kuitenkin sanoo, että tahtia voidaan lisätä sairaaloiden ja muiden tuotteen vastaanottajien kysynnän mukaan.

Kuvia maskien prototyypeistä on katsottavissa RDS:n verkkosivuilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja