Suomalaisen NHL-sensaation unelmailta kerää suitsutusta: "Se oli todellinen painekattila"

Chicagon Kevin Lankinen on hyvää vauhtia nousemassa NHL:n eliittimaalivahtien joukkoon. Lankinen pysäytti keskiviikkona 29 Detroitin laukausta ja pelasi uransa ensimmäisen nollapelin Chicagon 2–0-voitossa.

Helpolla nollapeli ei tullut, sillä Detroit painoi ottelun lopussa päälle todellisella voimalla. Sen huomasi myös päävalmentaja Jeremy Colliton, joka kehaisi Lankista ottelun jälkeen.

– Se ei ollut mikään 4–0-tilanne – ehkä olisi voinut olla – vaan nollapeli, jossa jokainen torjunta oli erittäin tärkeä. Se oli todellinen painekattila.

Lankinen itse tunsi Detroitin paineen maalillaan, mutta tuntui nauttineen pelaamisestaan.

– Joskus tuntuu, että nyt on se hetki, kun jätkät tarvitsevat apua. Tuo oli se hetki. Maalivahti haluaa nousta silloin esiin. Viimeiset kymmenen minuuttia olivat enemmän tai vähemmän selviytymistä, mutta joskus se vain on niin. Ei se ole aina kaunista, mutta löysimme keinon voittaa.

Suomalainen myönsi illan olleen sellainen, josta nuorempana voi vain unelmoida. 

– Sitä haluaa pelata ensimmäisen ottelunsa, torjua ensimmäisen voiton ja saada ensimmäisen nollapelin. Tämä on upeaa, mutta tietysti haluan tätä lisää. 

Kaudeksi 2018–2019 Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Lankinen on vasta tällä kaudella saanut vyölleen ensimmäiset NHL-ottelunsa. Alku on ollut häkellyttävä. Lankiselle ottelu oli kauden 12:s. Voittoja suomalaissensaatio on torjunut nyt seitsemän. Mies keikkuu sarjan maalivahtitilastojen kärkisijoilla.

Samalla Chicagon ykkösvahdin paikka on lipumassa Lankisen käsiin.

– Tuntuu hyvältä aloittaa peräkkäisissä peleissä. Maalivahti haluaa tietysti pelata niin paljon kuin mahdollista. Etenen kuitenkin päivä kerrallaan ja haluan ansaita paikkani. Teen joka kerta parhaani ja harjoituksissakin yritän kehittyä joka päivä. Kaikki on mennyt hyvin, mutta jatkan työskentelyä ja yritän kehittyä.

Nollapelin lisäksi Lankinen kirjasi ottelussa syöttöpisteen, joka oli suomalaisvahdille jo kauden toinen. Kovin suurta ansiota Lankinen ei syntyneestä maalista voi kuitenkaan ottaa. Suomalainen pysäytti omassa päädyssä kiekon Duncan Keithille, joka avasi puolustuksen läpi maalintekoon luikerrelleelle Philipp Kurasheville.

– Se oli varmaan urani helpoin syöttöpiste, Lankinen naureskeli.

Lue myös:

    Uusimmat