Suomalaiset juhlivat ensimmäisiään NHL-kierroksella – "Se tuntui kyllä hyvältä"

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Juho Lammikko laukoi NHL-uransa ensimmäisen maalin joukkueensa ottaessa 4–3-jatkoaikavoiton Carolina Hurricanesista. Chicagon Kevin Lankinen puolestaan torjui uransa ensimmäisen nollapelin Detroit-voitossa.

25-vuotias Lammikko on pelannut Floridan riveissä yhteensä 48 NHL-ottelua, joista tällä kaudella kahdeksan.

Florida ja Carolina ottivat yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lammikon osuma siirsi vierailijat 3–2-johtoon pelin toisessa erässä.

Voit katsoa Lammikon osuman pääkuvan videolta.

– Se tuntui kyllä hyvältä. Edellisestä kerrasta on pitkä aika, Lammikko sanoi pelin jälkeen nhl.comin mukaan.

Jatkoaikavoiton Panthersille ratkaisi Aleksander Barkovin syötöstä pistepörssissä vahvoissa asemissa oleva Jonathan Huberdeau. Hän teki pelissä tehot 2+1 ja on nyt 20 pisteessä.

Carolinan hyökkääjä Sebastian Aho lihotti hänkin maalitiliään ensimmäisen erän loppupuolen osumalla. Vain vajaata puolta minuuttia aiemmin Jordan Staal oli ujuttanut verkkoon joukkueen ensimmäisen maalin.

– Olimme valmiita ja pelasimme omaa peliämme. (...) Viimeisessä kahdessa erässä ja jatkoajalla meiltä jäi kuitenkin yksityiskohtia huomaamatta, Aho kuvaili.

Aholla on nyt koossa tältä kaudelta viisi maalia ja yhdeksän syöttöpistettä. Suomalaisista pistetilastossa korkeimmalla eli sijalla 30 oli torstaina aamuyöllä päättyneen pelin jälkeen Floridan Barkov, jonka on tehnyt tehot 5+10=15. Pistepörssiä johtaa Edmonton Oilersin Connor McDavid lukemalla 9+21=30.

Red Wings taipui jälleen

Chicago Blackhawksin vahvassa nosteessa oleva maalivahti Kevin Lankinen onnistui paitsi nollapelissä myös kirjauttamaan itselleen syöttöpisteen, kun vastassa oli Detroit Red Wings kauden neljännessä kohtaamisessa.

Ensimmäistä NHL-kauttaan pelaava Lankinen torjui pelissä 29 kertaa. Syöttöpiste oli Lankiselle jo toinen, ensimmäinen tuli noin viikko sitten Dallas Starsia vastaan. Lankinen on torjunut kauden 12 pelissään nyt seitsemän voittoa.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Chicagon Philipp Kurashev sai Lankisen ja Duncan Keithin syötöstä maalitilin auki, kun toista erää oli pelattu vähän yli puolet. 2–0-voittomaalin Chicagolle iski Alex DeBrincat aivan kolmannen erän lopulla, kun Detroit oli jo ottanut vahti Jonathan Bernierin pois maalilta.

Bernier onnistui torjunnoissa 24 kertaa.Blackhawks on voittanut toistaiseksi kaikki ottelunsa Red Wingsiä vastaan.

Kanadan lohkossa Toronto Maple Leafs ja Ottawa Senators pelasivat vastakkain neljättä kertaa tällä kaudella. Vähämaalinen ottelu ratkesi Torontolle kolmannen erän puolivälissä luvuin 2–1. Joukkueiden voitot neljässä kohtaamisessa ovat tasan 2–2.