Mainos

Suomalaisasiantuntija Trumpin törkykommenteista: "En vielä viheltäisi peliä poikki"

1:40

Yhdysvalloissa presidenttiehdokas Donald Trumpin ympärillä puhjennut videokohu poikii maailmalla pöyristyneitä kommentteja, mutta suomalaisasiantuntija ei vielä sen perusteella ole valmis julistamaan Hillary Clintonia tulossa olevien vaalien voittajaksi. 

– En vielä viheltäisi peliä poikki tämänpäiväisestä vaan odottaisin, miten asiat huomenna menevät, sanoo ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista. 

Aaltola viittaa huomenna käytävään ehdokkaiden vaaliväittelyyn.  

– Kyllähän tämä (video) sen mittaluokan asia on, että yleensä Yhdysvaltain vaaleissa ehdokas kaatuisi tuollaiseen, mutta Donald Trump on tietysti poikkeuksellinen yksilö.  

Vaikka naisvihamieliset kommentit eivät ole Aaltolan mukaan Yhdysvalloissa yksityiskeskusteluissa poikkeuksellisia, hän uskoo kommenttien julkitulon politiikassa tuottavan Trumpille paljon päänvaivaa. 

– Tämä tarkoittaa, että hänen täytyy kääntää kampanjaa yhä negatiivisempaan suuntaan ja korostaa Hillary Clintonin väitettyjä moraalittomuuksia. 

Aaltolan mukaan lokakuussa Yhdysvaltain vaaleissa tapahtuu yleensäkin asioita, jotka kääntävät vaalien kurssia. Trumpin video on yksi näistä. Toinen kysymys on, voiko tässä kuussa tapahtua vielä jotakin sellaista, mikä on haitaksi Clintonin kampanjalle?  

Alla video, jolla Trump puhuu naisista yli kymmenen vuotta sitten. 

0:53

Donald Trump on pyytänyt yli kymmenen vuotta sitten sanomiaan asioita anteeksi. 

0:54


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.