Mainos

Suomalaisprofessori: Trumpin vankilapuheet uskomattomia

Kalifornian yliopistossa vierailevana professorina toimiva Rani Andersson sanoo Yhdysvaltain tuoreimman vaaliväittelyn olleen pohjanoteeraus härskiydessään, vaikka loan heitolla on Yhdysvalloissa pitkät perinteet.

– Trump sanoi, että jos hänestä tulee presidentti hän hoitaa Clintonin vankilaan. Hän käytännössä uhkaili vastaehdokasta, mikä on uskomaton lausahdus, ihmetteli Rani Andersson Radio Novan haastattelussa.

2:13

Republikaaniehdokas Donald Trump ja demokraattien ehdokas Hillary Clinton väittelivät tv-lähetyksessä yöllä Suomen aikaa.

Anderssonin mukaan eniten tunteita herätti julkisuuteen tullut vuonna 2005 kuvattu video, jossa Trump laukoo seksistisiä kommentteja. Hänen mukaansa Trump ei onnistunut väittelyssä paikkaamaan tapahtunutta.

– Hän vähätteli asiaa ja sanoi, että maailmassa tapahtuu pahempiakin asioita, että Isis teke sitä ja tätä. Nämä kaksi asiaahan eivät liity mitenkään toisiinsa. Trump lähti hyökkäyksen tielle ja näytti aluksi, että hän lähtee järjettömälle jankutuslinjalle. Hän kuitenkin hän paransi vähän loppua kohti.

Andersson sanoo, että Yhdysvaltojen voimakas jakautuminen näkyy myös vaaliväittelyiden rajuutena.

– Käytännössä on vain kaksi puoluetta, joita voi äänestää, ja etenkin puolueiden ääripäät ovat kaukana toisistaan. Keskustelut lähtevät usein hyvin henkilökohtaiselle tasolle, josta Yhdysvalloissa on pitkät perinteet. Tähänastisista väittelyistä tämä oli pohjanoteeraus, Andersson sanoo.

Andersson arvioi Clintonin pärjänneen Trumpia paremmin.

– Clinton oli selkeämpi. Monet ovat sitä mieltä että Trump teki mitä häneltä odotettiin eivätkä hänen kannattajansa siitä kaikkoa, vaikka ei hän mitenkään hyvin pärjännyt.

2:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.