Harri Heliövaara ja Henri Laaksonen yllättivät turnausvoitolla USA:ssa: "Mahtava fiilis!"

Harri Heliövaara ja Henri Laaksonen ovat voittaneet tenniksen ATP-haastajaturnauksen nelinpelimestaruuden Yhdysvaltain Charlottesvillessa. Sijoittamattomat Heliövaara ja Laaksonen kukistivat loppuottelussa nelossijoitetun parin, Japanin Toshihide Matsuin ja Tanskan Frederik Nielsenin erin 6–3, 6–4.

Pääkuvan video: Karen Hatshanov puolestaan yllätti sunnuntaina Masters-turnauksen finaalissa Novak Djokovicin.

– Mahtava fiilis ottaa pokaali kotiin! Ennen turnausta saimme jännätä, mahdummeko kovatasoiseen kilpailuun edes mukaan, mutta onneksi mahduttiin. Finaalissa olimme erittäin hyviä syöttöpelissä, minkä lisäksi palautuspeli oli oikeassa paikoissa tehokasta. Verkkopeli ei ollut ihan parasta, mutta oli kiva huomata, että peruspeli riitti näinkin selvään voittoon ihan kovaa paria vastaan, Heliövaara kommentoi Tennisliiton tiedotteessa.

75 000 dollarin turnauksen voittanut pari on suomalais-sveitsiläinen: Heliövaaralla on vain Suomen passi, kun taas Laaksonen on edustanut isänsä kotimaata Sveitsiä vuodesta 2011 lähtien.

Sveitsiin viime vuosikymmenen loppupuolella muuttanut Laaksonen on syntynyt Lohjalla ja viettänyt nuoruutensa Suomessa.

Mestaruus on Heliövaaralle ja Laaksoselle ATP-haastajakiertueen toinen tänä vuonna. Pari voitti viime heinäkuussa nelinpeliturnauksen Ruotsin Båstadissa.

Juttua päivitetty Heliövaaran kommenteilla kello 22.16.

Lue myös:

    Uusimmat