Mainos

Suomalainen ylilääkäri ihmettelee miesflunssaa: "Toki tiettyjä biologisia eroja naisten ja miesten välillä on"

9:29

Ylilääkäri Asko Järvinen ihmetteli Huomenta Suomessa ilmiötä, josta on viime aikoina puhuttu paljon, eikä hän ole vakuuttunut siitä, että "miesflunssa" on todella olemassa.

Nature Communications -lehdessä vastikään julkaistu tutkimus paljasti, että miesten sairastelua ei ehkä sittenkään kannata vähätellä. Tutkimuksen mukaan jotkin virukset todella vaikuttavat miehiin voimakkaammin kuin naisiin. Suomalainen ylilääkäri ihmettelee näitä väitteitä.

– Tuntuu ehkä enemmän siltä, että se on tällainen uutisankka, joka on taas pullahtanut pinnalle tai sitten se on tällainen kansan perimä, Järvinen toteaa.

Sen sijaan, että flunssaan sairastuneita yksilöitä tarkkailtaisiin sukupuolten perusteella, tulisi asiantuntijan mukaan ihmisiä tarkkailla tässä asiassa yksilöinä.

– Uskon, että enemmän yksilöerot vaikuttavat siihen kuin sukupuolierot, että miten voimakas se flunssa on – ja kuka sen flunssan saa. Toki tiettyjä biologisia eroja naisten ja miesten välillä on, jotka voivat vaikuttaa siihen, miten virustautikin meitä kohtelee, Järvinen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.