Aarni, 26, meikkaa Suomen suosituimpia artisteja – menestystä tuli jo muutamassa vuodessa: "Ammattilaisen merkki, että jaksaa yrittää niin kauan, että joku ovista avautuu"

0:58
Tältä elokuvatähdet ja mallit näyttävät ilman meikkiä!

Aarni on ikäisekseen menestynyt ja tunnettu meikkitaiteilija. Nyt nuori mies paljastaa, miten hänestä on tullut niin menestynyt vain muutamassa vuodessa.

Aarni Mikkola, 26, kiinnostui meikeistä jo hyvin nuoressa iässä näytellessään teatterissa. Hän sai seurata teatterin maskeeraushuoneissa paraatipaikalta, miten esimerkiksi näyttävä ja parrasvalot kestävä lavameikki loihditaan.

Aarni innostui meikkaamisesta vakavissaan vasta aikuisiän kynnyksellä aloittaessaan kampaajakoulun Lahdessa. Kampaajakoulutuksen osana järjestettiin meikkauksen perusteisiin keskittyvä kurssi, jota Aarni pitää tärkeänä uransa kannalta.

Vain puoli vuotta myöhemmin Aarni oli meikkaajana räppäri Brädin musiikkivideon kulisseissa kampaajakoulussa saamillaan meikkiopeilla.

– Sen jälkeen meikkasinkin kaikkia lahtelaisia räppäreitä, Aarni muistelee.

Urahaaveet veivät Helsinkiin

Aarnin urahaaveet veivät miehen hetkeä myöhemmin Helsinkiin, jossa hän aloitti meikkaaja-maskeeraajaopinnot MAKE UP FOR EVER Academyssa.

Aluksi Aarni kulki Lahden ja Helsingin väliä päivittäin, mutta lopulta räppärikaupungin kasvatti päätti ottaa ison riskin ja muutti Helsinkiin vuonna 2015. Tuohon aikaan hän ei vielä tuntenut maamme pääkaupungissa ketään – eikä kukaan myöskään häntä, sillä lahtelaiset kontaktit eivät toimineet enää pääkaupunkiseudulla.

– Otin kouluaikana vastaan ihan kaikki mahdolliset harjoittelupaikat. Tein ne kaikkein pienimmätkin projektit, Aarni kertaa uransa alkuaikoja.

Pian Aarni huomasikin hänen jalkansa olevan tukevasti meikkialan ovien välissä ja loppu on kliseisesti historiaa.

Haaveista totta – iso mainoslakana Forumin seinällä

Aarni on nähty tähänastisen uransa aikana meikkaajana erilaisissa tapahtumissa, TV-, musiikkivideo- ja teatterituotannoissa sekä lehti- ja mainoskuvauksissa.

Uransa alkuaikoina hän toimi meikkaaja Piia Hiltusen assistenttina muun muassa rap-artisti Cheekin  Me ollaan ne Part. 2 -musiikkivideon kuvauksissa.

– Kappaleella ja musiikkivideolla oli sen ajan ikonisimmat räppärit: JVG, Pete Parkkonen, Kube, Elastinen, Nikke Ankara ja itse Jare eli Cheek, Aarni muistelee merkityksellistä työprojektiaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vuosi 2016 oli meikkaajan uran käänteentekevä vuosi, sillä tuolloin Aarni loi merkittävimmät artistikontaktinsa ja sai näkyvyyttä Suomen musiikki- ja viihdebisneksessä. Kyseisenä vuonna Aarni oli esimerkiksi mukana Hank Solon ja SANNIn suositun Söpö-kappaleen musiikkivideon kuvauksissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Viimeaikainen merkittävä artistiyhteistyö tapahtui menestyneen naispoppari Evelinan kanssa. Aarni vastasi kaikista Evelinan uuden SOS-albumiin liittyvistä kuvausmeikeistä. Produktio vei hänet myös kuvausmatkalle Saharan autiomaahan, jossa albumin nimikkosinglen musiikkivideo kuvattiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yhteistyö mahdollisti myös Aarnin yhden suurimman unelman toteutumisen, kun Evelinan uutta albumia markkinoitiin näyttävästi valtavalla mainoslakanalla Forum-ostoskeskuksen seinällä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Liuta julkisuuden henkilöitä meikattavana

Aarni on meikannut sekä lukuisia tavantallaajia että julkisuuden henkilöitä erilaisia tapahtumia ja juhlia varten, minkä lisäksi hän on ollut myös gaalojen kulisseissa saattamassa artisteja esiintymiskuntoon.

Suomalaisartisteista hänen meikkituoliinsa on istahtanut muun muassa Tuure Boelius, jonka tämän vuoden Emma-gaalassa nähty meikki oli Aarnin käsialaa. Kyseinen meikki ja Tuuren gaalatyyli huomioitiin yhtenä illan onnistuneimpina kokonaisuuksina useissa eri medioissa. 

Tuure Boeliuksen lisäksi nuori meikkitaiteilija on esiintynyt myös muiden suosittujen tubettajien YouTube-videoilla, joilla hän on loihtinut näyttäviä drag-meikkejä.

– Olen tullut esimerkiksi Ilona Ylikorven ja Sita Salmisen YouTube-videoiden kautta tutuksi nuorille suomalaisena meikkitaiteilijana. Videot ovat myös mahdollistaneet yhteistyön tunnettujen brändien kanssa, Aarni pohtii.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jeffree Star alkoi seurata Instagramissa

Aarni onkin päässyt työskentelemään useiden isojen meikki- ja kauneusbrändien kanssa. Hän on tehnyt töitä muun muassa Jeffree Star Cosmeticsin, Bronx Coloursin sekä L’Oréalin kanssa.

Etenkin vuosi 2017 oli merkittävä brändiyhteistöiden kannalta. Tuolloin oletkaunis.fi-verkkokauppa teki monen meikeistä kiinnostuneen suomalaisen haaveista totta tuomalla kauneusalan megastaran, kauneusvloggaaja Jeffree Starin Suomeen kahdesti.

Aarni työskenteli molemmilla kerroilla yrityksen messupisteellä drag-meikkiin ja -asuun sonnustautuneena.

– Jeffree alkoikin yllättäen jutella kanssani ja kysyi esimerkiksi mielipidettäni hänen uudesta meikkipaletistaan, Aarni kertaa uransa suurta tähtihetkeä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kasvokkain käyty keskustelu oli jo itsessään Aarnin todeksi käynyt unelma, sillä hän on seurannut Jeffreen uraa pitkään. 

– Sitten hän alkoi seuraamaan minua Instagramissa, laittoi yksityisviestejä ja alkoi sitä kautta seuraamaan uraani, Aarni kertoo innoissaan.

Aarni paljastaa myös, että viimeisenä messupäivänä Jeffree Starin turvamies tuli hänen luokseen ja ojensi Jeffree Star Cosmeticsin tiimihupparin.

– Hän sanoi: ”Jeffree told me to give you this”. Kyseessä oli ollut turvamiehen oma paita, jonka Jeffree oli käskenyt antaa minulle, Aarni kertoo saamastaan kunnianosoituksesta.

Vaikka Aarni on ollut mukana upeissa tuotannoissa, hän pitää kohtaamistaan Jeffree Starin kanssa yhtenä uransa ikimuistoisimmista ja merkittävimmistä tapahtumista.

– On mieletöntä, että henkilö, jota olen seurannut teini-ikäisestä asti, tiedostaa minut ja tykkää ja kommentoi kuviani, Aarni kertoo ylpeänä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Menestyminen on monen asian summa: ”Aina on periaatteessa joku, joka on sinua parempi kaikessa”

Aarni kertoo, että kauneus- ja etenkin meikkialalla on vaikeaa tulla suosituksi, sillä menestyminen on monen asian summa.

– Itsensä esille saaminen on kaikkein vaikeinta, koska alalle on niin paljon tulijoita myös Suomessa. Aina on periaatteessa joku, joka on sinua parempi kaikessa, Aarni pohtii.

Aarnin mukaan moni kuvittelee hänen vain päässeen mukaan erilaisiin projekteihin. Meikkitaitelija haluaa korostaa, että hän on uransa aikana lähestynyt monia tahoja ja ihmisiä eri väylien kautta.

– Se on todellisen ammattilaisen merkki, että jaksaa yrittää niin kauan, että joku ovista avautuu – se ovi saattaa johtaa moneen muuhunkin oveen, Aarni kuvailee vertauskuvan keinoin.

– Tuotantoihin otetaan mukaan tyyppejä, joiden kanssa asiat sujuvat sutjakkaasti. On tärkeää olla valmis auttamaan myös muussa kuin itse meikkaamisessa, menestynyt meikkaaja summaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kiirettä pukkaa – Aarnin kalenteri on täynnä jo ensi vuoteen saakka

Sen lisäksi, että Aarni tekee töitä meikkitaiteilijana, hänen kalenterinsa täyttyy drag queen -esityksistä. Ensi syksynä Aarni kiertää Suomea kolmen muun drag-artistin kanssa menestyksekkään Drag Leidit Lavalla -esityksen tiimoilta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Luonnollisesti Aarni ei voi paljastaa, millaisissa produktioissa hän on vielä tämän vuoden aikana mukana. Kiireinen meikkitaiteilija kuitenkin kertoo, että hänen kesänsä täyttyy muun muassa musiikkivideokuvauksista sekä luottoartistien meikkauskeikoista. 

Aarni kertoo myös suunnittelevansa ensi vuonna toteutettavaa drag show’taan, josta meikkitaiteilija aikoo paljastaa enemmän – mahdollisesti jo lähitulevaisuudessa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja