Suomalainen matkustaa mieluiten seurassa – ilman appivanhempia

Valtaosa suomalaisista matkustaa mieluummin yhdessä kuin yksin. Tosin jos täytyisi valita pelkästään oman ja appivanhempien seuran välillä, appivanhemmat jäisivät kotiin. Matkustusmieltymyksiä selvitettiin matkahakukone Momondo.fin kansainvälisessä kyselyssä.

Viime tammikuussa 11:ssä eri maassa toteutettuun kyselyyn osallistui noin tuhat suomalaista. Heistä 66 prosenttia eli noin kaksi kolmesta lähtisi matkaan mieluiten puolisonsa tai seurustelukumppaninsa kanssa. Kolmannes ottaisi matkaan mukaan ystävät.

Yhdeksän prosenttia suomalaisvastaajista lähtisi matkaan mieluiten yksin. Vain amerikkalaiset ylsivät samoihin lukemiin – kansainvälisesti katsoen keskimäärin alle kuusi prosenttia haluaa reissata itsekseen.

Kaikkein haluttomimpia soolomatkailijoita ovat espanjalaiset ja italialaiset. Heistä vain kolme prosenttia matkustaa mieluiten yksin.

– Kyselymme tulosten perusteella näyttäisi siltä, että eteläeurooppalaiset ovat perhekeskeisempiä kuin esimerkiksi suomalaiset ja amerikkalaiset, ja tämä näkyy myös halukkuudessa matkustaa ilman seuraa. Yksin reissuun lähteminen ei kuitenkaan kerro epäsosiaalisuudesta, sillä usein yksin matkustavat juuri ottavat eniten kontaktia paikallisiin ja muihin reissaajiin, Momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen sanoo.

Yksin reissaavat keski-ikäisiä

Suomalaisvastaajista yksin matkustavat mieluiten keski-ikäiset, jotka määriteltiin kyselyssä 36–55-vuotiaiksi. Heistä jopa 13 prosenttia lähtee reissuun mieluiten ilman seuraa.

Nuoremmista eli 18–35-vuotiaista vain kuusi prosenttia haluaa matkustaa yksin. Iäkkäämmät sijoittuvat näiden kahden ryhmän väliin, heistä yhdeksän prosenttia reissaa mielellään omillaan.

Mitä tulee sukupuolten välisiin eroihin, suomalaiset miehet matkustavat itsekseen selvästi mieluummin kuin naiset. Miehistä 11 prosenttia ja naisista seitsemän prosenttia lähtee reissuun mieluiten ilman matkakumppaneita.

Appivanhemmat epämieluisinta matkaseuraa

Vaikka yksin matkustaminen ei olekaan suosituin vaihtoehto, kaikkien maiden vastaajat lähtisivät silti mieluummin matkaan ilman seuraa kuin appivanhempiensa kanssa.

Suomalaisvastaajista vain yksi prosentti kertoo lähtevänsä mieluiten reissuun puolisonsa vanhempien seurassa.

Omien vanhempien kanssa suomalaisista matkustaa mielellään joka kymmenes. Lastensa kanssa reissuun lähtee mieluiten hieman yli neljännes.

Lähde: Momondo.fi

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja