Suomalainen kiekkolupaus Anton Lundell itsevarmana: "Minut varataan kymmenen ensimmäisen joukossa" – nimeää esikuvakseen suomalaisen NHL-tähden

Hyökkääjä Anton Lundell on kuluvana kesänä järjestettävän NHL:n varaustilaisuuden suomalainen kärkinimi. Lundellia on povattu varattavaksi erilaisissa arvioissa ensimmäisen kierroksen sijoilla 10-20, mutta sentteri uskoo olevansa kuumempaa tavaraa.

Viime kaudella HIFK:n paidassa 44 ottelussa 28 pistettä tuottanut Lundell tunnetaan vastuullisena kahden suunnan keskushyökkääjänä. Suurimpana vahvuutenaan ja muista varauksista erottavana tekijänä hän näkee monipuolisuutensa ja peliälynsä.

– Luulen, että minut varataan kymmenen ensimmäisen joukossa, Lundell sanoi TSN:n haastattelussa.

– Haluan olla luotettu kaveri. Pystyn tuottamaan hyökkäyspäässä ja pelaamaan samaan aikaan erittäin hyvin omaan päähän. Olen vahva sekä ylivoimalla että jäähyjen tappamisessa.

Lundell kokee olevansa jo pian valmis NHL:ään, mutta kommentit povailevat vielä yhtä kautta kotimaassa.

– Ehkä yksi vuosi lisää täällä Suomessa ja sitten olen valmis. Koskaan ei tietenkään tiedä, mitä tapahtuu, mutta joka tapauksessa edessäni on ensi kauden suhteen vain hyviä vaihtoehtoja, Lundell sanoo.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen

Suurimmaksi esikuvakseen Lundell nimeää Florian kapteenin Aleksander Barkovin.

– Olen aina pitänyt hänestä. Kun Barkov pelasi Suomessa, katsoin hänen pelaamistaan paljon. Mielestäni meillä on pelissämme jonkin verran samoja piirteitä. Pidän hänen tyylistään, Lundell kertoo.

NHL:n varaustilaisuus oli määrä järjestää kesäkuun lopussa, mutta tapahtuma on siirretty koronaviruspandemian vuoksi, eikä sen ajankohdasta ole vielä vahvistettua tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat