Mainos

Suomalainen Jere pakenee Florence-hurrikaania – "Tilanne on kaoottinen, kaupat ovat tyhjillään ja ihmiset hamstraavat tavaraa"

1:37

Atlantilta kohti Yhdysvaltain itärannikkoa liikkuva Florence-hurrikaani on aiheuttanut pakoaallon Pohjois-Carolinasta kohti etelää. Osavaltiossa opiskeleva maajoukkuepainija Jere Heino pakenee kahden muun joukkuetovereidensa kanssa myrskyä parhaillaan kohti Floridaa.

Florence-myrskyn pelätään kehittyvän voimakkaimman eli viitostason hurrikaaniksi. Sen tuulet puhaltavat jopa yli 200 kilometriä tunnissa.

Yli miljoona ihmistä aiotaan evakuoida hurrikaanin tieltä. Pohjois-Carolinassa opiskeleva Suomen raskaan sarjan maajoukkuepainija, EM-pronssimitalisti ja suomenmestari Jere Heino kertoo, että myös hänen koulunsa on evakuoitu.

Suuri osa opiskelijoista lähtee Heinon mukaan loppuviikoksi joko kotiinsa tai muualle turvaan. Heino sai itselleen ja kahdelle joukkuetoverilleen väliaikaisasunnon Cayton Beachiltä Floridasta.

"Ihmiset ovat huolissaan"

Heino kertoo, että tilanne oli Pohjois-Carolinassa heidän lähtiessään kaoottinen.

– Me suunnittelimme ensin jäävämme kotiin, mutta kun tajusimme, minkä tason myrsky on tulossa ja millaisia täkäläiset asunnot ovat, tajusimme, että on turvallisempi lähteä pois.

Juuri nyt Heino ja hänen joukkuekaverinsa ovat Etelä-Carolinan kohdalla etelään matavassa liikenneruuhkassa. Vastaantulevien kaistalla on väljää.

– En ole ikinä nähnyt täällä, että näin paljon porukkaa lähtee ajamaan yhteen suuntaan. Huomaa, että ihmiset ovat myrskystä huolestuneita.

"Kaupat ovat tyhjillään"

Autoihin on pakattu paitsi perheet ja lemmikit myös bensiiniä sekä elintarvikkeita, kuten vettä ja leipää.

– Kaupat ovat aika tyhjillään, Heino kuvailee.

Florencen arvellaan iskevän Yhdysvaltojen itärannikolle Pohjois- ja Etelä-Carolinan osavaltioiden ylle torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

– Toivon kovasti, että kaikki talot ja ympäristö säilyisivät ehjinä eikä isompia haavereita sattuisi – varsinkin kun omista opiskelu- ja joukkuekavereista jäi Pohjois-Carolinaan. Se on ainakin satavarmaa, että sähköt sieltä menevät poikki, Heino toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja